Liderii separatisti din spatiul ex-sovietic au convenit asupra statutului si mandatului trupelor rusesti stationate in Transnistria, Osetia de Sud si Abhazia.
Concluziile intalnirii de la Moscova sunt cuprinse intr-un document comun, ela
Liderii separatisti din spatiul ex-sovietic au convenit asupra statutului si mandatului trupelor rusesti stationate in Transnistria, Osetia de Sud si Abhazia.
Concluziile intalnirii de la Moscova sunt cuprinse intr-un document comun, elaborat de adunarea interparlamentara a celor trei regiuni. Textul urmeaza sa fie aprobat la urmatoarea reuniune a adunarii interparlamentare a celor trei republici autoproclamate, respectiv sa fie analizat de "parlamentele" transnistrean, abhaz si sud-osetin, a anuntat, ieri, la Moscova, Grigori Marakuta, secretarul general al adunarii interparlamentare din cele trei republici autoproclamate, intitulata "Pentru democratie si drepturile popoarelor". Cei 120 de observatori militari straini din zona de conflict georgiano-abhaza nu se vor descurca fara ajutorul efectivelor rusesti, a declarat, la randul sau, reprezentantul Abhaziei la manifestarea amintita. "Noi nu ne dorim ca fortele de pace rusesti sa fie inlocuite sau suplimentate cu alte forte internationale", a afirmat pretinsul presedinte al parlamentului abhaz, citat de Rompres. Observatorii rusi remarca faptul ca elaborarea acestui document intervine in contextul in care Republica Moldova insista asupra schimbarii formatului misiunii de mentinere a pacii din Transnistria, iar Georgia evoca inlocuirea trupelor rusesti cu o forta a Organizatiei pentru Democratie si Dezvoltare Economica GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan si Republica Moldova). (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.