Ramasa sa dribleze canalele din butoanele telecomenzii la ultimele turnee finale, nationala Romaniei ramine totusi in elita fotbalului mondial.

Reprezentativa antrenata de Piturca termina anul 2006 pe locul 19 in clasamentul FIFA, acumulind 912 puncte.

Liderul topului este Brazilia, cu 1.588 de puncte, pozitia secunda este ocupata de cistigatoarea Campionatului Mondial din acest an, Italia, care are 1.560 de puncte, in timp ce ultima treapta a podiumului a fost acontata de Argentina, cu 1.551 de puncte. Olanda, unul dintre adversarii Romaniei in Grupa G a preliminariilor Euro 2008, ocupa locul 7, cu 1.305 puncte, in timp ce Bulgaria se afla pe locul 43, cu 684 de puncte, Belarus pe 70, cu 447 de puncte, Slovenia pe 77, cu 414 puncte, Albania pe 87, cu 375, iar Luxemburg are 27 de puncte, fiind clasata pe locul 186. (V.D.)

Laude si pentru Chivu Romanul a evoluat accidentat pentru AS Roma.

Dupa ce l-au ridicat pe Mutu la rangul de „imparat", jurnalistii italieni au pastrat elogii si pentru Chivu, in urma prestatiei acestuia in meciul cistigat de AS Roma cu 4-0 in fata celor de la Palermo. Agentia Datasport si cotidianul „L’Unione Sarda" l-au notat cu 6,5 pe internationalului roman, la fel ca si pe coechipierii sai Doni, Tonetto, Mexes, Pizarro, Panucci, Taddei si Perrotta. Cei mai buni jucatori de pe teren au fost desemnati Mancini si Totti, ultimul, cu un gol din penalty, depasindu-l pe Mutu in clasamentul golgheterilor. „Chivu s-a accidentat la inceputul reprizei secunde, dar a strins din dinti pina aproape de finalul partidei. Foarte generos", a scris Datasport. (V.D.)