Procurorii au redeschis dosarul unui valutist care a decedat in urma cu peste patru ani in fata unei discoteci din Cluj, fapta fiind recunoscuta atunci de bodyguardul Claudiu Ciorca, acesta fiind ulterior condamnat. Dupa peste patru ani, Parchetul a
Procurorii au redeschis dosarul unui valutist care a decedat in urma cu peste patru ani in fata unei discoteci din Cluj, fapta fiind recunoscuta atunci de bodyguardul Claudiu Ciorca, acesta fiind ulterior condamnat. Dupa peste patru ani, Parchetul a redeschis dosarul in urma unei note informative potrivit careia Ciorca nu a fost autorul crimei, el fiind platit de Ioan Pop, fost sef in Politia clujeana, pentru a-l scapa pe fiul sau, Ioan Pop jr., care ar fi fost, de fapt, adevaratul autor. Oficial, lovitura care a cauzat moartea valutistului Sorin Mocanu a fost aplicata de Claudiu Ciorca. In puscarie, insa, el le-ar fi spus colegilor de detentie ca, pentru o jumatate de miliard de lei vechi, a acceptat sa il acopere pe Ioan Pop jr., care a fost agent de paza in mai multe localuri sau cluburi din Cluj. Doi dintre fostii colegi de detentie ai lui Ciorca au spus ca s-ar fi plans multora deoarece "a fost uitat" in penitenciar si ca a luat in sarcina fapta fiului sefului de la Economic. "O jumatate din detinutii de la Gherla ii cunosteau povestea. Un timp a primit pachete dupa pachete, cu tot felul de bunatati. Nu primeau "greii", politistii, directorii sau afaceristii care erau inchisi, pachete ca el. Apoi nu a mai primit nimic si s-a impacietat. A inceput sa ciripeasca, au venit si l-au luat din puscarie", a declarat, sub protectia anonimatului, un detinut. (O.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.