Autoritatile de mediu investesc in largirea plajei litoralului romanesc cu inca 3-4 metri.

Cel tirziu in anul 2010, litoralul romanesc va putea primi mai multi turisti. ĄDe la anul vom initia un proiect ce presupune largirea plajei cu 3-4 metri. Pentru acest lucru va trebui sa investim aproximativ 16.000 de miliarde de lei vechi", a declarat Ionel Manafu, directorul Directiei de Ape Dobrogea-Litoral (DDAL). Potrivit acestuia, cei mai multi bani vor fi trimisi in partea de sud, mai ales in statiunile Mamaia si 1 Mai. Potrivit autoritatilor, daca in zona de nord plaja creste cu 3 metri pe an, in sud aceasta se erodeaza cu 4 metri anual. ĄDaca nu vom face aceste investitii, in 2025 Romania nu va mai avea nici un metru de plaja", a explicat Ionel Manafu.

Program pentru plaja

Autoritatile mai vor sa impuna un orar pentru intinderea cearsafurilor pe plaja, pe motiv ca, din cauza turistilor, nu se poate face curatenie pe plaja. Astfel, dupa ora 18.00, accesul pe plaja ar putea fi interzis, pentru ca aceia care raspund de curatenie sa-si poata face treaba.

Totodata, vor fi modificate si modul, dar si pretul de concesionare a plajelor. Potrivit celor de la DDAL, de la anul, pretul de concesionare a zonelor, precum cea de la 2 Mai, va fi mult mai mic. Contractele de concesionare a plajelor au adus anul acesta, la bugetul de stat, un milion de euro.