Justia canadiana a atins o culme aberanta a practicii denumita "political correctness" (corectitudine politica), apreciind recent ca bradul traditional de Craciun poate fi considerat un simbol ofensator de catre persoane de alta religie decat cea cre
Justia canadiana a atins o culme aberanta a practicii denumita "political correctness" (corectitudine politica), apreciind recent ca bradul traditional de Craciun poate fi considerat un simbol ofensator de catre persoane de alta religie decat cea crestina. Prin urmare, Justitia canadiana a ordonat, la sfarsitul saptamanii trecute, indepartarea unui brad traditional de Craciun dintr-un spatiu public din provincia Ontario, decretand plasarea pomului in acel loc drept ilegala. Bradul ornat pentru Craciun fusese amplasat intr-un hol public al unei Curti de Justitie din centrul orasului Toronto. Judecatoarei Marion Cohen i s-a nazarit insa ca prezenta acestui "simbol crestin poate ofensa persoane de alte confesiuni si culturi decat cea crestina". Prin urmare, judecatoarea nu a ezitat sa declare ilegala prezenta bradului de Craciun in incinta Curtii de Justitie si a dispus indepartarea acestuia. Congresul Musulman Canadian s-a declarat ingrijorat de aceasta decizie, presedintele asociatiei apreciind ca judecatoarea Cohen a reusit performanta de a inventa o problema care nu exista in realitate. La randul lor, numerosi membri ai comunitatii romanesti din Canada au dezvaluit, sub rezerva anonimatului, ca se simt agresati in calitatea lor de crestini de decizia judecatoarei Cohen, punand acest incident in acelasi context cu planul la fel de ingrijorator al indepartarii icoanelor din scolile din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.