"Revelionul integrarii" va incepe la Sibiu la ora 19.00 cu concertul "La cumpana dintre ani" sustinut la Biserica Evanghelica din Sibiu, manifestarile urmand sa continue in Piata Mare unde, incepand cu ora 21.00, vor concerta formatiile East 17 si Ph
"Revelionul integrarii" va incepe la Sibiu la ora 19.00 cu concertul "La cumpana dintre ani" sustinut la Biserica Evanghelica din Sibiu, manifestarile urmand sa continue in Piata Mare unde, incepand cu ora 21.00, vor concerta formatiile East 17 si Phoenix. Programul "Sibiu, CCE 2007" va debuta oficial pe 1 ianuarie 2007, la ora 18.00, cand se vor deschide portile Bibliotecii Judetene Astra urmand ca o ora mai tarziu, la Sala Thalia, Philarmonie der Nationen, condusa de maestrul Justus Frantz, sa sustina un concert pregatit special cu ocazia acestui eveniment la care vor lua parte oficialitati din tara si din afara. "Cuvantarile oficiale se vor tine la Sala Thalia, in timpul concertului sustinut de Philarmonie der Nationen, iar momentul va fi urmat de o receptie in pivnitele Salii Thalia", a declarat Klaus Johannis cu acelasi prilej, al deschiderii de la Luxemburg.
Mult asteptat pentru seara de deschidere este spectacolul "Noaptea Cometelor", organizat de compania franceza Groupe F, cel care s-a ocupat si de focul de artificii de la Luxemburg, in doua cartiere ale Sibiului si care va continua in Parcul Cetatii si Cazarma 90. Din mai multe parti ale Sibiului se vor lansa 2400 de comete. Un spectacol de "teatru al focului", cu muzicieni, dansatori, pirotehnisti, cu decoruri impresionante si imagini proiectate pe fatadele cladirilor, se va desfasura in Piata Mare si se va incheia cu putin inainte de ora 00.00. La miezul noptii va concerta, in Piata Mare din Sibiu, Chris Norman impreuna cu Smokie, seara urmand sa se incheie cu un alt spectacol de focuri de artificii.
La evenimentul de lansare au fost invitati, pe langa alte oficialitati, toti ministrii de Cultura din statele europene, precum si membri ai Parlamentului European. Printre cei care au confirmat prezenta se numara Guy Dockendorf, presedintele programului "Luxemburg si Marea Regiune - Capitala Culturala Europeana 2007", Octavie Modert, secretar de stat pentru cultura, educatie si cercetare, si Susanne Kastner, vicepresedintele Bundestag etc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.