La inceputul acestei luni, cei sapte marinari constanteni au incheiat un contract cu firma International Cruise Services din Constanta, in schimbul unor locuri de munca pe o nava de pasageri sub pavilion italian. Ajunsi acolo cu avionul, pe care si l
La inceputul acestei luni, cei sapte marinari constanteni au incheiat un contract cu firma International Cruise Services din Constanta, in schimbul unor locuri de munca pe o nava de pasageri sub pavilion italian. Ajunsi acolo cu avionul, pe care si l-au platit singuri, marinarii au fost purtati prin mai multe orase si au schimbat patru trenuri pana au ajuns intr-o gara, unde nu s-au mai intalnit cu calauza lor. De la un telefon public, marinarii l-au contactat pe liderul Federatiei Internationale a Transportatorilor in Romania, Adrian Mihalcioiu, si i-au cerut ajutorul. Acestia i-au spus ca sunt nemancati si nu mai au bani sa se intoarca in tara. Reprezentantul ITF in Romania a mai declarat, citat de Mediafax, ca firma este autorizata pentru plasarea fortei de munca, dar ca a cerut o reverificare a modului in care a primit autorizatia. Contactat telefonic de Adrian Mihalcioiu, patronul firmei din Constanta a dat asigurari ca situatia marinarilor se va rezolva, dar trebuie sa aiba rabdare. Mihalcioiu a declarat ca la inceput patronul firmei din Constanta le-ar fi cerut marinarilor cate 500 de euro ca sa-i trimita in voiaj, dupa care le-a spus sa ia cu ei inca 420 de euro pentru a-si plati singuri cursuri anti-tero pentru nava pe care urmau sa lucreze. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.