Antrenorul de la FC Arges, suspendat pentru ca a parasit Clujul, vrea sa il ia pe golgheterul de la Dinamo, jucator aflat sub contract.

Aflat in plina criza, FC Arges incearca sa molipseasca si Dinamo cu problemele sale. Cornel Penescu, patronul pitestenilor, a declarat ieri ca „i-am oferit lui Ganea 100.000 de euro in plus la salariu fata de cit cistiga in prezent la Dinamo, adica aproximativ 180.000". Cel care a discutat direct cu Ganea pare sa fie Dorinel Munteanu, antrenorul lui FC Arges, bun prieten cu fotbalistul si fost coleg de camera al acestuia la echipa nationala. Dinamo a reactionat prompt: „Orice iesire in decor a lui Ganea va fi aspru sanctionata", a spus ieri Cristi Borcea, director executiv in Stefan cel Mare. Mai mult, oficialul dinamovist a parut satul de fitele lui Ganea, pe care l-a avertizat: „Noi, suporterii, echipa, Mircea Rednic, nu mai putem suporta presiunea pe care o pune jucatorul. Sper ca el sa isi dea seama ca este luat la misto de cei care vor sa-l influenteze".

Dorinel este recidivist

Este de notorietate modul in care Dorinel Munteanu a parasit CFR Cluj, club cu care se afla sub contract atit ca jucator, cit si ca antrenor. El a fost suspendat de Liga, dar reabilitat de Curtea de Arbitraj, pina ieri neputind evolua ca fotbalist la actuala sa echipa. Ganea se afla sub contract cu Dinamo pina in iunie 2007, avind o clauza prin care intelegerea se prelungeste automat cu un an daca Dinamo ia titlul. „Ciinii" cer 200.000 pe jucatorul de 33 de ani. Altfel, FC Arges s-a inteles cu Dumitru Hotoboc, portarul Jiului.

Vranikovic la Dinamo

Marin Condescu, presedintele Pandurilor Tirgu-Jiu, a anuntat ieri ca s-a inteles cu Dinamo pentru transferul bosniacului Vojislav Vranikovic. „Dinamo mi-a facut o oferta avantajoasa din punctul nostru de vedere, atit in ceea ce priveste banii, cit si jucatorii pe care urmeaza sa ni-i cedeze. Noi ne-am inteles, acum urmeaza sa mai discutam si cu fotbalistii pe care urmeaza sa ii cedeze Dinamo la Pandurii", a declarat Condescu. In aceasta tranzactie intra dinamovistii Iordache si Dedu, care joaca deja la Pandurii si in cazul carora s-a convenit sa li se prelungeasca imprumutul cu trei ani. In plus, Dinamo mai este dispusa sa cedeze la Pandurii si alti patru jucatori - Scarlatache, Baltoi, Tames si Petre Iancu. Raminind la mutarile de la Dinamo, Cornel Dinu a negat ca Ze Kalanga ar fi semnat cu turcii de la Sivasspor, asa cum sustine presa turca.

CFR-inho mai ia un portughez

Conform cotidianului lusitan „Record", Tony, fundasul francez al echipei Estrela Amadora, va evolua la CFR Cluj, informatia fiind confirmata si de antrenorul Dauto Faquira: „Negocierile continua, dar mai exista unele puncte de rezolvat. Propunerea este de 700.000 de euro pentru Tony, al carui contract expira la finalul sezonului", sustine „Record". Un alt stranier a patruns in Liga I, dar la Craiova. Universitatea a cumparat un international din Sierra Leone, Julius Gibrilla Woobay, legitimat in Cipru la Nea Salamina. Tranzactia a scos din conturile lui Mititelu 450.000 de euro, jucatorul de 20 de ani fiind ofertat si de Olympiakos Pireu, si de Vitoria Guimaraes.

Bani de la MAI Chiar daca in acest moment stadionul ,,ciinilor rosii’’ nu este conform cu standardele UEFA, conducerea CS Dinamo promite ca Niculescu&Co. vor juca in Champions League pe Stefan cel Mare. „Interesul nostru este sa terminam cit mai repede stadionul, pentru ca luam bani. Cred ca la finele primului semestru, 1 iulie-1 august, stadionul va fi capabil sa gazduiasca meciurile lui Dinamo in Champions League. Au inceput deja lucrarile pentru copertina de la tribuna I, tabela si studioul tv sint deja pe drum. Parcarea ar fi o problema, dar sint convins ca vom gasi solutii si pentru aceasta’’, a declarat presedintele CS Dinamo, Marcel Popescu. Clubul din Stefan cel Mare isi va premia miine performerii. Titlul de cel mai bun sportiv al anului ii va reveni gimnastului Marian Dragulescu, singurul care a reusit, in 2006, sa cucereasca medalia de aur la CM. Mircea Rednic va primi trofeul pentru antrenorul anului, in timp ce Niculescu va fi desemnat cel mai bun fotbalist dinamovist in 2006. (R.M.)