Hipertensiunea arteriala (HTA) afecteaza circa patru milioane de romani, insa multi dintre acestia nu stiu de existenta bolii, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteza, seful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Potr
Hipertensiunea arteriala (HTA) afecteaza circa patru milioane de romani, insa multi dintre acestia nu stiu de existenta bolii, ne-a declarat prof. dr. Mircea Cinteza, seful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Potrivit acestuia, un sfert dintre bolnavii care ajung la clinica sufera de HTA. Chiar daca majoritatea hipertensivilor au varste peste 40 de ani, aceasta nu este o regula. Boala poate aparea si in randul tinerilor si chiar in copilarie. Simptomele includ cefalee, ameteli, dificultate in respiratie, palpitatii cardiace, tulburari de vedere, ajungandu-se pana la amorteli si furnicaturi ale extremitatilor corpului sau crampe vasculare ale membrelor inferioare. Cu toate acestea, hipertensiunea arteriala poate fi catalogata drept o "boala tacuta", deoarece persoana hipertensiva nu are nicio durere care sa o determine sa consulte medicul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.