Agentia Nationala chineza a Copyright-ului a declarat ca China va cerceta si va pedepsi pe cei suspectati, de MPAA sau alte grupuri precum Association of American Publishers, de incalcarea pe internet a legislatiei ce protejeaza drepturile de autor. Cele doua parti vor mentine contactul constant si vor face schimb de informatii, a declarat agentia Xinhua.
Alte doua grupuri care au semnat acest acord sunt Business Software Alliance si Asociatia Britanica a Publicistilor, a adaugat agentia chineza. Piraterie este una din principalele probleme care au afectat relatia comerciala bilaterala intre China si Statele Unite ale Americii, fiind intens discutata cu ocazia forumului de dialog economic strategic, ce are loc la Beijing si la care participa delegatii la nivel inalt ale Chinei si Statelor Unite ale Americii, delegatia americana fiind condusa de ministrul american de finante, Henry Paulson.
Pa strazile din Beijing, DVD-urile contrafacute costa aproximativ un dolar, cu mult mai putin decat copiile legale vandute in statele dezvoltate, in timp ce internetul devine una dintre principalele surse de materiale contrafacute, de unde se pot descarca cu usurinta muzica, filme sau programe pentru calculator. Industria SUA sufera anual pierderi de 2,3 miliarde de dolari din cauza pirateriei filmelor, muzicii sau a diverselor produse digitale, au declarat oficialii americani.