Comunismul a fost condamnat ieri de presedintele Traian Basescu. Pentru ca este o condamnare generala a unui regim, si mai putin a unor persoane cu serie si numar de buletin, intrebarea care ramine este in ce consta pedeapsa. I se va interzice comuni
Comunismul a fost condamnat ieri de presedintele Traian Basescu. Pentru ca este o condamnare generala a unui regim, si mai putin a unor persoane cu serie si numar de buletin, intrebarea care ramine este in ce consta pedeapsa. I se va interzice comunismului sa mai iasa pe strada? Nu va mai avea drept de vot? Statul ii va refuza sa primeasca pensie, salariu sau indemnizatie de crestere a copilului? Pina cind numele care figureaza in raportul Comisiei Tismaneanu, precum si altele, inca nespuse, nu vor fi sterse complet din viata publica, tot demersul lui Basescu, oricum de laudat, nu inseamna decit ca acest personaj cu multe fete, comunismul, este aratat cu degetul, urmind sa-si vada linistit de viata lui de apitalist. Poate chiar sa intre din nou in Parlament, prin Vadim Tudor, Ion Iliescu, Adrian Paunescu si altii ca ei, dar mai putin televizati. De altfel, circul facut de Vadim ieri in Parlament este cea mai buna dovada ca n-are nici o treaba el, comunismul, cu discursul lui Basescu sau concluziile Comisiei Tismaneanu. Cineva spunea ca Romania va scapa de comunism doar atunci cind vor disparea toate generatiile de dinainte de 1989. O dee optimista, in conditiile in care cel putin un sfert dintre copiii romani aud acasa ce bine era pe vremea lui Ceausescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.