Presedintele palestinian Mahmud Abbas, din partea factiunii Fatah, a anuntat, dupa intilnirea cu premierul britanic Tony Blair, aflat in turneu in Orientul Mijlociu, ca va continua sa faca presiuni pentru organizarea de alegeri anticipate. Premierul
Presedintele palestinian Mahmud Abbas, din partea factiunii Fatah, a anuntat, dupa intilnirea cu premierul britanic Tony Blair, aflat in turneu in Orientul Mijlociu, ca va continua sa faca presiuni pentru organizarea de alegeri anticipate. Premierul britanic a declarat ca trebuie organizat, in saptaminile urmatoare, de catre comunitatea internationala, un pachet de asistenta in sprijinul liderului moderat, Mahmud Abbas. Dupa alegerea guvernului Hamas, care nu recunoaste Israelul si nu renunta la violenta, guvernele occidentale au incetat plata de ajutoare catre Autoritatea Palestiniana, functionarii acesteia raminind fara salarii din luna martie. In ciuda unui armistitiu incheiat intre Hamas (care se opune organizarii de alegeri anticipate) si Fatah duminica seara, violentele dintre cele doua grupari au continuat, fara sa existe insa victime. (L.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.