Dincolo de generozitatea acestei oferte, zic eu, falfaie optimista, ca drapelul Romaniei la Bruxelles, coada lui Sarsaila. Nici daca ar fi gasit un porc asomat sub bradut nu ar fi crestinul mai fericit. Asta da oportunitate sa-ti versi nervii pe demn
Dincolo de generozitatea acestei oferte, zic eu, falfaie optimista, ca drapelul Romaniei la Bruxelles, coada lui Sarsaila. Nici daca ar fi gasit un porc asomat sub bradut nu ar fi crestinul mai fericit. Asta da oportunitate sa-ti versi nervii pe demnitari! Si a inceput sa-i imparta dupa ureche si dispozitie: unul la lapte si miere, altul la cazan.
Eu sper ca romanii s-au amuzat si au raspuns la plezneala. Dar, daca chiar cu mintea asta gandim, inseamna ca ne-a luat Necuratul si ar explica si felul in care votam. Pentru ca rezultatul ii arunca pe Basescu, Stolojan, Becali si Isarescu pe Poarta Raiului si ii pofteste pe Iliescu, Nastase si Vadim la caldarina; si invers. Basescu, de exemplu, figureaza pe prima pozitie la rai si pe a doua la Iad, iar Iliescu este primul la Iad si al treilea la Rai. Aghiuta sa-i mai inteleaga pe alegatori!
Ori lumea nu face nici o diferenta intre cele doua "institutii", ori nu vrea sa priceapa ca toate aceste mari nume smolite contin un singur personaj: Dracul gol, si care asculta numai de Talpa Iadului sa-i pieptene. Ca veni vorba de cazan, acelasi sondaj ii scoate betivi pe alegatorii PSD, ceea ce face optiunea social-democrata mai simpatica.
Tot copita lui Scaraotchi a putut fi vazuta ieri in Staborul din Dealul Mitropoliei, unde un sobor de draci s-au batut intre ei ca la poarta Iadului pe raportul Tismaneanu, pe care, cica, l-a pus insusi Uciga-l Toaca sa condamne comunismul. Ce-ai Drace cu ei, ca toti sunt ai tai, au locuri rezervate la ceaun? Cu ce ti-au gresit, chiar ai luat in serios optiunea crestin-democrata a lui Stolojan? El chiar n-a vrut, Basescu l-a pus!
Asa sunt ei, glumeti, cand vine vorba de comunism, se mai tachineaza si ei de Sarbatori. Ce, daca-l face Tismaneanu bolsevic pe Iliescu, sau Basescu utecist pe Nastase, crezi ca se dezice cineva de tine? Daca ar fi vrut intr-adevar sa se rupa de Lucifer nu ar fi avut altceva de facut decat sa repare cartea de istorie, sa se mute din casele confiscate, sa inapoieze pamanturile si padurile si, in general, sa se duca pe pustii. Nu era nevoie de toata hoarda de specialisti care sa mutileze si sa batjocoreasca cu atata nesimtire 50 de ani de purgatoriu. Daca voiau sa condamne comunistii ar fi avut nevoie doar de un militian, un procuror, un judecator si o puscarie incapatoare. Ar fi fost bun si un calau, dar Europa, dupa ce a spanzurat ultimul nazist, a desfiintat postul. Iar Iliescu dupa ce i-a trimis pachet pe sotii Ceausescu direct la Tac'su-n praznic a avut grija sa-si fereasca turul de glontul dulce al patriei. Dracu' stie, roata se mai poate intoarce uneori.
Asta au facut toate tarile care au trecut prin comunism. Cu exceptia fostelor republici sovietice, pe care alde Putin stau ca Dracu' pe comoara, unde mai auziti sa se mai dezbata problema crimelor comuniste dupa 17 ani? Retrocedarile s-au incheiat, infractorii bolsevici au fost uschiti de pe scena politica si, in mare, lumea s-a apucat de treaba. Ca asa se intra in Uniunea Europeana, cu ghetutele curate.
Si uite la noi, ce atmosfera sarbatoreasca, de mare meci, ca pe Ghencea-civil, la Palatul Parlamentului. (Palat pe dracu', a ramas tot Casa Poporului). Si parca l-am vazut ieri si pe Ceausescu dand din manute in spatele lui Vacaroiu, ca prea faceau spume de placere michidutii lui preferati, Paunescu si Vadim.
Pasol na turbinca!.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.