Inceputul acestei ierni este zgircit in precipitatii. Din ianuarie, hidrologii prognozeaza seceta, si din aprilie, inundatii.

Prima ninsoare din aceasta iarna se anunta pentru la noapte. Meteorologii spun ca va ninge in toata tara, dar pentru ca pamintul este cald inca, zapada nu se va depune. Pentru perioada Revelionului se preconizeaza un val de aer cald, ale carui urmari se vor putea prognoza abia incepind cu ziua de joi.

Fenomene extreme din ianuarie

Potrivit hidrologilor, anul 2007 va fi caracterizat de fenomene extreme, adica de ninsori abundente, seceta si inundatii. In ianuarie si februarie vom avea parte de caderi de zapada insemnate si de debite ale riurilor foarte mici, care vor persista pina la sfirsitul lunii martie", a declarat Petre Stanciu, directorul Institutului National al Apelor Romane. Astfel ca, in primele trei luni ale lui 2007, se preconizeaza ca va fi seceta in toata tara.

In ianuarie si in februarie, debitele vor scadea cu 50% sub valorile normale anuale, in partea de nord, est si in sudul tarii, iar in luna martie, vor fi cele mai mici debite in sudul tarii. O problema deosebita va fi pe Dunare, unde sint reactoarele 3 si 4 de la Cernavoda. In prezent, avem un debit de doar 3.100 de metri cubi pe secunda, in timp ce un debit mediu este de 5.800 de metri cubi pe secunda", a explicat Madalin Mihailovici, directorul Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR). Pe de alta parte, de la sfirsitul lunii martie, autoritatile au anuntat inundatii.