Steaua si Dinamo au avut parte de sorti extrem de duri la tragerea la sorti a primaverii Cupei UEFA, care a avut loc ieri la Nyon. Ros-albastrii au dat de cel mai bun adversar cu putinta, FC Sevilla, detinatoarea trofeului, pe care echipa din Ghen
Steaua si Dinamo au avut parte de sorti extrem de duri la tragerea la sorti a primaverii Cupei UEFA, care a avut loc ieri la Nyon. Ros-albastrii au dat de cel mai bun adversar cu putinta, FC Sevilla, detinatoarea trofeului, pe care echipa din Ghencea a fost la un pas sa o intalneasca anul trecut in ultimul act al Cupei UEFA. "Nu avem nici o sansa. Cele doua echipe provin din campionate mult mai puternice, as fi preferat ca si anul trecut, echipe din Germania, care sunt mai usor de citit", a spus Dumitru Dragomir imediat dupa tragere.
Steaua revine in orasul cu noroc din Spania, Sevilla, de aceasta data chiar pe Stadionul "Sanchez Pizjuan", unde, acum 21 de ani, castiga Cupa Campionilor Europeni, dupa victoria cu FC Barcelona, dupa ce anul trecut a trecut in optimile de finala ale Cupei UEFA de Betis, invingand cu 3-0 chiar pe terenul acesteia. Ros-albastrii vor da piept in februarie si martie cu o FC Sevilla care in acest moment este in forma maxima, sezonul extraordinar din vara, cu castigarea Cupei UEFA si cu cea a Supercupei Europei, dupa un 3-0 cu FC Barcelona, fiind continuat si in aceasta toamna de trupa lui Juande Ramos, care a trecut chiar weekend-ul trecut de Real Madrid.
Spaniolii au ajus pe locul doi in grupa doar fiindca au pierdut joi acasa cu AZ Alkmaar, intr-un meci pe care l-au tratat cu superficialitate pentru ca erau deja calificati. "Este cea mai buna echipa din Spania dupa FC Barcelona, joaca ofensiv, organizat, este una din marile favorite la castigarea trofeului. Este peste Real Madrid la ora asta, dar am incredere in Steaua, care s-a descurcat bine in Spania", a comentat Gica Craioveanu, fost fotbalist, in prezent comentator la Madrid.
Gigi Becali a fost surprins neplacut de adversarul harazit echipei sale, afirmand ca "Daca ii scoatem, inseamna ca vom castiga noi Cupa UEFA. Sunt optimist, ce o vrea Dumnezeu. Este o echipa puternica, foarte valoroasa. Nu ma intereseaza Dinamo. Daca vom scoate echipele acestea, inseamna ca fotbalul romanesc e puternic". Mihai Stoica, managerul general al Stelei, a apreciat ca este un adversar extrem de redutabil, dar si un bun prilej pentru a vedea la ce nivel e Steaua. "Acum putem sa ne confruntam cu granzii in efectiv complet, pentru ca la partidele cu Real si Lyon ne-au lipsit cativa jucatori importanti. Va fi greu, dar mai sunt doua luni pana la primul meci, ramane de vazut cum ne vom prezenta in februarie", a comentat oficialul stelist. Acesta a asemuit pe FC Sevilla cu Valencia, echipa pe care ros-albastrii au eliminat-o acum doi ani, in aceeasi faza a competitiei. "Si Valencia a pornit atunci ca mare favorita, era tot detinatoarea Cupei UEFA si a Supercupei Europei. Din fericire, noi nu mai avem gazonul prost de atunci, in rest sper sa se repete isprava baietilor si sa mergem mai departe", a spus Stoica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.