Acest raport va condamna comunismul ca "ilegitim si criminal" pentru crimele comise impotriva umanitatii; intre multe altele, raportul arata ca au fost intre 500 de mii si doua milioane de victime ale regimului comunist din Romania - ceea ce e mai mu
Acest raport va condamna comunismul ca "ilegitim si criminal" pentru crimele comise impotriva umanitatii; intre multe altele, raportul arata ca au fost intre 500 de mii si doua milioane de victime ale regimului comunist din Romania - ceea ce e mai mult decat suficient pentru a justifica epitetul aplicat de "criminal".
Din punct de vedere politic, Raportul nu ar fi adus prejudicii prea mari Partidului Social Democrat! Numai ca, din nou, si cu acest prilej, domnul Ion Iliescu s-a dovedit acelasi gaffeur inveterat... De ce spun aceasta? Desemnandu-l pe domnul Iliescu presedinte de onoare la recentul congres, Partidul Social Democrat nu avea de unde sa stie ca alesul va avea peste cateva zile neindemanarea sa se solidarizeze implicit cu trecutul sau comunist. Acest partid nu a gasit cu cale sa salute aparitia raportului descriind crimele comunismului, prezentat de comisia Tismaneanu. Profesorul Tismaneanu nu avea alta alternativa; parintii sai au fost activisti, desi de mana a doua, ai fostului PCR. El s-a pus insusi la adapost in acest fel fata de repetarea criticilor venind din partea victimelor comunismului ca n-ar fi persoana cea mai potrivita pentru a dirija o atare ancheta. Din lac in put! Domnul Tismaneanu n-a tinut seama de sensibilitatea domnului Iliescu. Presedinte timp de multi ani al FSN, FDSN, PDSR, PSD, vechi activist al PCR, domnul Iliescu a avut lipsa de tact sa-si dea din nou pe fata vechea "arama", iar noilor lideri ai PSD le-a lipsit curajul sa faca "tabula rasa" cu dumnealui pentru a se face credibil.
Intr-o recenta emisiune "Romania la raport", domnul Tismaneanu arata ca in prezent se da in partid o batalie politica, culturala si morala, tocmai ceea ce domnul Geoana contesta cand pretinde ca PSD s-a rupt categoric de trecutul comunist... Greu de crezut...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.