Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au declansat ieri umarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producator de aluminiu Alro Slatina.
Combinatul de aluminiu se afla in proprietatea g
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au declansat ieri umarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producator de aluminiu Alro Slatina.
Combinatul de aluminiu se afla in proprietatea grupului Marco International, care a devenit actionar majoritar in anul 2002, cand a achizitionat de la fosta Autoritate pentru Privatizare un pachet de 10% din actiuni. Contractul a fost semnat de presedintele de atunci al Autoritatii, Ovidiu Musetescu.
"La data de 15 decembrie 2006, procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem pentru fapte asimilate infractiunilor de coruptie si anume infractiunea prevazuta de articolul 10 litera a din Legea 78/2000", a comunicat DNA, citata de Mediafax. Potrivit articolului 10, litera a al Legii 78, este pedepsita cu inchisoare de la 5 la 15 ani si intrerzicerea unor drepturi daca - in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite - "s-au stabilit, cu intentie, valori diminuate, fata de valoarea comerciala reala, a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzactii comerciale, ori a bunurilor apartinand autoritatilor publice sau institutiilor publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, comisa de cei care au atributii de conducere, de administrare sau de gestionare". Autoritatea pentru Privatizare a vandut pachetul reprezentand 10% din actiuni pentru 11,4 milioane de dolari, iar participatia Marco a urcat la 51%. Anterior, Marco investise aproximativ 50 de milioane de dolari pentru cumpararea la Bursa de Valori a peste 40% din capitalul Alro. In prezent, Marco Industries controleaza 85,2% din actiuni, participatie atinsa in urma unor majorari succesive de capital. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.