Tenorul Roberto Alagna, sotul sopranei Angela Gheorghiu, care ar fi trebuit sa cante, joi seara, in spectacolul "Aida" pus in scena la Scala din Milano, a cantat in fata teatrului o arie din "Madame Butterfly" sub flash-urile fotografilor, in semn de
Tenorul Roberto Alagna, sotul sopranei Angela Gheorghiu, care ar fi trebuit sa cante, joi seara, in spectacolul "Aida" pus in scena la Scala din Milano, a cantat in fata teatrului o arie din "Madame Butterfly" sub flash-urile fotografilor, in semn de protest pentru ca a fost concediat. Joi seara, Alagna a venit la Scala cu putin timp inainte de inceperea spectacolului, conform agentiei italiene ANSA. Tenorul francez dorea sa-si reia rolul din spectacolul "Aida", pus in scena de Franco Zefirelli, dupa ce a fost dat afara de la teatru, dar conducerea institutiei l-a refuzat. Dupa ce a cantat o arie de Puccini, tenorul a facut fotografii teatrului milanez cu ajutorul telefonului: "Am venit sa-mi iau un suvenir, ultimul suvenir frumos de la Scala, pentru ca nu stiu cand voi reveni aici". "Intotdeauna am fost generos cu publicul (...) dar duminica seara nu am auzit aplauze care sa-mi spuna <<Roberto, intoarce-te!>>", a adaugat el. Alagna, pe care unii critici l-au numit "noul Pavarotti", a parasit brusc scena, duminica seara, dupa ce a interpretat aria "Celeste Aida" pe parcursul careia a fost fluierat continuu de unii spectatori, nemultumiti de prestatia lui. In urma acestui incident, directorul teatrului a anuntat, luni seara, ca va renunta la serviciile tenorului. Directorul a mai anuntat ca locul lui Alagna va fi luat de tenorul Walter Fraccaro. La randul lui, Roberto Alagna a declarat ca va da in judecata teatrul daca nu i se va permite sa se intoarca. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.