Supliment in spitale
Incepand din ianuarie 2007, nivelul alocatiilor de hrana pentru consumurile colective din unitatile sanitare publice si crese va fi majorat. Pentru fundamentarea propunerilor, Ministerul Sanatatii a solicitat INS rata inflatiei in perioada iunie 2004-septembrie 2006, care a fost de 17,58% si medicilor specialisti nutritionisti calculul detaliat al cuantumului alocatiilor de hrana, pe categorii de bolnavi si boli. Astfel, pentru copiii nou nascuti prematuri in maternitati, hraniti artificial, alocatia a fost majorata in procent de 96%, tinand cont de faptul ca laptele destinat alimentarii acestor copii contine elemente nutritive adecvate si are alt pret decat cel obisnuit; pentru copiii intre 0-3 ani si 3-16 ani internati in unitati sanitare alocatia a fost majorata cu 47% si respectiv cu 38,3%; pentru bolnavii de HIV/SIDA adulti si copii alocatia a fost majorata cu 27% si respectiv cu 34%; pentru copiii bolnavi de TBC, neoplazici, hepatita si diabet alocatia a fost majorata cu 86,5%. (C.P.)
Ajutor pentru seropozitivi
"Copiii seropozitivi cresc si odata cu ei cresc si visele, dar si problemele lor au ajuns la un moment de rascruce al existentei lor in care, dupa absolvirea scolii, trebuie sa incerce sa-si castige siguri existenta. Este un pas mare si foarte greu de facut de catre acesti tineri, deseori stigmatizati pe nedrept de o societate inca prea putin toleranta", a declarat Dr. Ovidiu Popescu, reprezentantul companiei farmaceutice Abbot Romania, cu ocazia prezentarii proiectului "Impreuna pentru viata", initiat de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Dr. Sorin Petrea- spitalul "Matei Bals" s-a declarat multumit de felul in care sunt tratate, in Romania, persoanele infectate cu HIV/SIDA insa el este de parere ca la partea de integrare sociala mai este mult de lucru. UNOPA cu sprijinul companiei Abbot Romania deruleaza o serie de programe menite sa-i ajute pe copiii si adolescentii infectati cu HIV-SIDA sa traiasca o viata normala si sa fie inclusi in viata sociala. "Dorim sa fim alaturi de ei pentru a le oferi suportul sa duca o viata cat mai asemanatoare cu cea a copiilor nostri", a declarat Ovidiu Popescu. In iunie 2006 erau inregistrate aproximativ 17.000 de cazuri de persoane seropozitive, dintre care peste 6.500 sunt in tratament. (C.S.)
Specialisti in lichidare
Un numar de 195 de practicieni in insolventa au fost agreati de Ministerul Finantelor Publice, in urma unui concurs la care au participat 286 de candidati. Guvernul a aprobat recent, prin Ordonanta de Urgenta, mai multe reguli la obtinerea statutului de practician in insolventa. Persoanele sau companiile care vor conduce procedurile de lichidare sau administrare speciala a firmelor cu probleme financiare trebuie sa absolve un examen de specialitate, pot profesa doar daca nu au fost condamnate pentru infractiuni de coruptie. Practicienii in insolventa conduc procedurile de insolventa, lichidare voluntara sau amiabila, precum si actiunile de prevenire a insolventei, inclusiv masurile de supraveghere financiara sau de administrare speciala a firmelor cu dificultati financiare. (G.R.P.)
Anunt
Consiliul Local Sector 6 se intruneste in sedinta ordinara, in data de 14.12.2006, orele 17.00, la sediul Primariei Sector 6, Calea Plevnei nr. 147-149.