Romanii vor avea parte anul acesta de sarbatori mai linistite pentru ca nu vor mai fi deranjati de zgomotul asurzitor al pocnitorilor, petardelor si al altor obiecte pirotehnice intrucat acestea au fost interzise prin lege.
Oficialii Directiei
Romanii vor avea parte anul acesta de sarbatori mai linistite pentru ca nu vor mai fi deranjati de zgomotul asurzitor al pocnitorilor, petardelor si al altor obiecte pirotehnice intrucat acestea au fost interzise prin lege.
Oficialii Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti au declarat, ieri, intr-o conferinta de presa ca detinerea, vanzarea, cumpararea sau folosirea petardelor sau a altor pocnitori cu o incarcatura exploziva mai mare de peste 3 grame se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an. Persoanele fizice care folosesc petarde sau pocnitori risca sa ajunga dupa gratii, iar comerciantii de astfel de produse risca amenzi de 6000 ron, a declarat, ieri, seful Serviciului arme, explozivi si substante toxice din cadrul Politiei Capitalei, comisarul sef Constantin Grumezescu. Acesta a adaugat ca noua lege intrata in vigoare (406/2006) prevede pedeapsa cu inchisoarea pentru persoanele care folosesc, fara autorizatie, materiale pirotehnice cu incarcatura exploziva mai mare de trei grame. De asemenea, Grumuzescu a precizat ca obiectele pirotehnice interzise persoanelor fizice pot fi utilizate doar la evenimente organizate de firme specializate.
Petardele de anul trecut, predate
la Politie
Cat despre copii, care sunt cei mai mari amatori de astfel de obiecte, comisarul a mentionat ca parintii vor fi raspunzatori de "ilegalitatile odraslelor", amenda aplicata in acest sens fiind cuprinsa 2000 si 5000 ron. La randul lor, vanzatorii care comercializeaza petarde, pocnitori si artificii vor fi amendati cu 6000 ron, iar in cazul in care abaterile se repeta acestia vor ramane fara autorizatie de vanzare. Totodata, Grumezescu a adaugat ca societatile comerciale care detin in depozite, inca de anul trecut, peste 600 tone de astfel de "jucarii", le vor putea comercializa numai firmelor autorizate sa le utilizeze, in spatii bine delimitate. "Acele societati care vor fi prinse ca vand in alt loc decat cel autorizat risca o amenda de pana la 60 de milioane de lei vechi", a declarat acesta. De altfel, Grumezescu a precizat ca persoanele fizice care inca mai au petarde din anii trecuti le pot preda la sectiile de politie pe baza unui proces verbal fara sa fie sanctionate. Desi in lege nu se explica clar ce ar trebui sa facem cu "jucariile periculoase", surse din Politie spun ca aceasta e singura modalitate prin care oamenii se pot descotorisi de astfel de "amintiri", altfel detinerea lor se considera infractiune si se pedepseste conform legii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.