Un avion care venea de la Torino, cu destinatia Bucuresti, a aterizat fortat, vineri dimineata, in jurul orei 01.00, pe Aeroportul Arad, din cauza cetei de pe Aeroportul Baneasa, calatorilor promitandu-li-se ca vor fi preluati la ora 8.00 si vor fi t
Un avion care venea de la Torino, cu destinatia Bucuresti, a aterizat fortat, vineri dimineata, in jurul orei 01.00, pe Aeroportul Arad, din cauza cetei de pe Aeroportul Baneasa, calatorilor promitandu-li-se ca vor fi preluati la ora 8.00 si vor fi transportati la Bucuresti. Pasagerii, romani si italieni, nu au primit mancare, ceai, nu li s-au asigurat cazarea sau un alt mijloc de transport spre capitala. Unei femei si fiicei sale li s-a permis sa doarma in infirmeria aeroportului. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a ajuns la Arad, ieri, in jurul orei 9.30 sa vada care este situatia, iar un cetatean care a incercat sa i se adreseze a fost agresat de paza aeroportului. Dupa ce a verificat situatia, Berceanu i-a nemultumit si mai tare pe calatori dupa ce a afirmat ca "atunci cand au mers low cost si-au asumat si low riscuri sau high riscuri. Aeroportul din Arad nu are nici o responsabilitate pentru faptul ca pasagerii sunt tinuti acolo. A fost ceata la Bucuresti si totusi au aterizat acolo atatea aeronave. (...) Daca pilotii au pregatire corespunzatoare, pot ateriza fara probleme", a spus ministrul. Intrebat daca se impun conditii mai drastice pentru companiile aeriene low cost, Berceanu a spus ca in acest caz companiile nu si-ar mai permite sa ofere tarife reduse.
Cativa pasageri italieni au formulat o plangere catre Ambasada Italiei la Bucuresti, impotriva companiei Blue Air. La orele pranzului, cei doar 30 de pasageri care au mai rezistat in aeroport, au fost preluati de o alta aeronava Blue Air si adusi la Bucuresti. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.