Fostul prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Podu Turcului a primit ieri mandat de arestare pentru 29 de zile.

Rita Branga a primit sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu lacrimi in ochi. Ea a fost arestata pentru luare de
Fostul prim-procuror al Parchetului de pe linga Judecatoria Podu Turcului a primit ieri mandat de arestare pentru 29 de zile.

Rita Branga a primit sentinta Curtii de Apel Bucuresti cu lacrimi in ochi. Ea a fost arestata pentru luare de mita si uz de fals. Rita Branga a fost retinuta joi de procurorii anticoruptie, in urma mai multor reclamatii facute la Directia Generala Anticoruptie din carul MAI. Dosarul a fost inaintat procurorilor DNA, in cursul lunii martie.

Pe numele procuroarei, dar si pe cel al sotului ei, Ioan Dragu Branga Bogonos, agent la Serviciul Judiciar de la postul de politie Podu Turcului, s-au formulat, intre timp, mai multe plingeri. Procurorii au audiat 20 de persoane banuite ca ar fi dat mita celor doi.

Este cazul unui barbat suspectat de nerespectarea Legii armelor si munitiilor, de la care procuroarea a cerut 1.000 de euro, al autorilor unor accidente de circulatie, de la care aceasta ar fi incasat cite 500 de dolari, precum si cazuri de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, pentru care a cerut 400 de dolari. Anchetatorii spun ca cei doi soti colaborau la incasarea spagii. Ioan Dragu Branga Bogonos este cercetat in stare de libertate pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si fals material in inscrisuri oficiale. CSM a suspendat-o din functie pe Rita Branga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.