Acordul dintre cele doua companii a fost semnat joi si prevede vanzarea unui pachet de 16 proprietati imobiliare, potrivit unui comunicat al Petrom transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Printre activele instrainate de Petrom se regasesc cinci cl
Acordul dintre cele doua companii a fost semnat joi si prevede vanzarea unui pachet de 16 proprietati imobiliare, potrivit unui comunicat al Petrom transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Printre activele instrainate de Petrom se regasesc cinci cladiri de birouri situate in Bucuresti, avand o suprafata totala de 15.900 metri patrati, doua terenuri cu destinatie comerciala in suprafata totala de 8.000 mp, situate in Capitala, un teren de 2,8 hectare langa Brasov, avand destinatie turistica si comerciala, precum si opt hoteluri de doua stele si patru stele. Finalizarea tranzactiei este prevazuta pentru luna februarie 2007. Partile nu au dezvaluit valoarea tranzactiei. Compania Practic a fost infiintata in 1991 si are ca obiect de activitate inchirierea si subinchirierea proprietatilor imobiliare. Grupul austriac OMV a preluat Petrom la sfarsitul anului 2004, printr-o tranzactie de 1,5 miliarde de euro. Conform contractului, OMV poate vinde, fara acordul statului roman, unele dintre activele Petrom care nu sunt de baza, printre acestea aflandu-se rafinaria Arpechim Pitesti si combinatul Doljchim. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.