Liga I programeaza in acest weekend cea de-a doua „repriza de prelungiri" a turului de campionat, o etapa in care fiecare echipa joaca pentru sarbatori mai fericite. Daca problematica liderului s-a clarificat cu mult timp in urma, ierarhia ramine incerta pentru locurile 2 si 3, acolo unde Steaua se lupta cu orgoliile oltenilor, iar Rapid cu propria presiune creata de oscilatiile din jocul giulestenilor, dar si cu dorinta Jiului de a iesi din zona minata a clasamentului. Pentru o mobilizare absoluta a jucatorilor antrenati de Stefan Stoica, patronul Universitatii, Adrian Mititelu, a ridicat stacheta asteptarilor de la partida de miine. „Impotriva Stelei egalul nu ne intereseaza. Va fi un meci de care pe care si sint convins ca jucatorii mei vor da totul pentru a cistiga. Daca Steaua ar juca la fel cum a facut-o cu Ceahlaul si cu Pandurii, nu mi-ar fi frica, dar nu se stie. Eu cred ca avem sanse mari sa o batem pe Steaua, pentru ca ii simt pe baieti foarte montati, iar ultimele atacuri pe care le-au suferit i-au inrait si mai rau", a punctat oficialul clubului oltean, dublat de tehnicianul Stefan Stoica: „Steaua joaca mai lent fata de anul trecut, insa jucatori precum Mirel Radoi si Nicolae Dica pot rezolva un meci. Steaua a jucat foarte bine la Lyon, de fapt au doua meciuri legate, dar sper sa nu-l faca si pe al treilea. Este o echipa buna, valoroasa, dar si jucatorii mei sint pregatiti sa dea totul pentru un succes".

Primul meci decisiv pentru Rapid

Pentru Rapid, meciul contra Jiului va da masura represaliilor pregatite de patronul George Copos, nemultumit de indepartarea fata de obiectivele impuse in campionat si in Cupa UEFA. In contextul in care ultimele evolutii ale giulestenilor au conturat o usoara ascensiune fata de startul sezonului, antrenorul Razvan Lucescu a condamnat tensiunea instaurata artificial la club. „Traim o drama si traim intr-o tensiune uriasa. Nu mi se pare corect si cred ca este cineva care are interesul sa distruga o echipa care era unita, care avea o atmosfera frumoasa si care acum, trebuie sa recunoastem, trece printr-o stare de nervozitate", a declarat Lucescu jr. In functie de rezultatul meciului de astazi de la Petrosani, dar mai ales de cel dintre PSG si Panathinaikos, decisiv pentru calificarea Rapidului in primavara europeana, se vor lua masuri la nivelul lotului de jucatori, nefiind exclusa nici indepartarea antrenorului care a adus cele mai mari performante din istoria clubului.

Vranjkovici este speranta Pandurilor

Dupa ce le-a stricat sarbatorile rapidistilor, remizind in Giulesti, jucatorii Pandurilor Tirgu-Jiu vor sa dea marea lovitura in meciul contra liderului Dinamo, cele mai mari sperante legindu-se de evolutia sirbului Vranjkovici. „Mi-as dori sa avem noi mai multe lovituri libere din apropierea careului de 16 metri si vom vedea daca Vranjkovici va fi inspirat si poate, dintr-o asemenea faza, putem sa cistigam jocul", a comentat antrenorul Eugen Neagoe. La Timisoara, FC Arges isi joaca o mare carte a salvarii de la retrogradare, mai mult, jucatorii isi disputa chiar cariera. „Unii fotbalisti isi vor juca locul de munca pentru viitorul sezon", a spus antrenorul Dorinel Munteanu, care a anuntat ca, in cazul unei victorii, isi va lasa parul sa creasca si-l va vopsi in alb-violet.