Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a hotarat bransarea la conductele de gaz a mai multor orase si municipii din judetul Teleorman. Printre acestea s-au numarat Zimnicea si Alexandria. Anul trecut s-a organizat o licitatie, pe care, bineintele
Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a hotarat bransarea la conductele de gaz a mai multor orase si municipii din judetul Teleorman. Printre acestea s-au numarat Zimnicea si Alexandria. Anul trecut s-a organizat o licitatie, pe care, bineinteles, tot Ioan Niculae a castigat-o, fiind vorba despre zona lui de influenta, adica Zimnicea. Mai precis, acest contract a fost adjudecat de INTERGAZ SRL, societate inventata la 26 iulie 2005 special in acest scop, asociati fiind: SC INTERAGRO SRL, cu 51% si SC INSTAL SERVICE 95 SRL cu 49%.
SC INTERAGRO SRL este o firma-capusa a SC INTERAGRO SA si a altor societati din consortiul magnatului zimnicean, acesta detinand, in calitate de persoana fizica, 90% din capitalul social, iar SC INTERAGRO SA si SC INTERACTION SRL cate cinci procente. In mod normal, noua firma a lui Niculae nici macar nu trebuia admisa la licitatie, deoarece nu indeplinea conditiile de eligibilitate impuse, nu avea un bilant contabil depus, nici specialisti in domeniu, nici tehnologia necesara.
A trecut mai bine de un an de zile, din termenul maxim stabilit la doi ani, dar lucrarile sunt departe de a fi incheiate. De fapt, Niculae a facut in asa fel incat sa fie bransate la reteaua nationala de gaz doar sera lui, fabrica de tutun, o alta zona de receptie unde se afla si uscatoria de tutun, urmand birourile din zona portului. Pana la ora actuala, nici o locuinta sau institutie din oras n-a fost bransata. Si asta in conditiile in care termenul de finalizare a lucrarilor este in octombrie 2007, valoarea lor ridicandu-se la peste o suta de miliarde de lei.
SC INTERGAZ SRL este condusa de omul de incredere al lui Niculae din zona, Nicoleta Mariana Toncea, care taie si spanzura la Dunare. Din unele inregistrari ale convorbirilor telefonice dintre cei doi - realizate de catre Serviciul Roman de Informatii, cu avizul Parchetului -, si publicate in cotidianul "Gardianul", reiese cu claritate faptul ca, prin firmele sale, Niculae desfasoara activitati economice dincolo de litera legii.
Graul alb ajunge paine la negru
Din agricultura la nivel judetean, firmele controlate de Ioan Niculae obtin o productie de circa cinci - sase tone de grau/ hectar, dar nu inregistreaza in contabilitate decat doua, maximum trei tone/ha. Restul ajunge la moara care-i apartine tot magnatului, iar de aici, la brutarii si in silozuri. Asa se face ca graul alb este transformat in paine la negru.
Majoritatea angajatilor boss-ului de la INTERAGRO n-au carte de munca, fiind considerati zilieri. Acestia isi iau salariile pe niste tabele, care pe urma dispar fara urma. In mod normal, angajatii ar trebui sa primeasca si bonuri de masa. In locul acestora, tot pe baza de tabele, pot cumpara produse alimentare din oras, dar numai de la magazinele numitului Niculae. Datorita acestei conditionari abuzive, afacerile sale prospera, in defavoarea celorlalte concurente. In fata ilegalitatilor la care ne-am referit, autoritatile sunt impasibile, si cu atat mai mult politicienii majoritari ai PSD, a caror organizatie locala a ajuns sa fie numita "Aripa Niculae".
Furt la concentratia de azot
Din cele peste 50.000 ha pe care magnatul zimnicean le detine in judet, o parte sunt luate in arenda de la proprietari. Acestia primesc anual o anumita cantitate de grau la hectar, sau echivalentul in alte produse agricole. 2005 a fost ultimul an in care oamenii au mai primit produse, anul acesta fiind nevoiti sa se multumeasca cu bani. De ce a procedat Niculae asa? Socoteala e simpla: pretul produselor agricole a crescut. Astfel, magnatul a platit intre 28.000 si 35.000 de lei dubla de grau (20 kg), in conditiile in care aceeasi cantitate se vinde la targ cu 70.000 de lei. Toata lumea este revoltata, dar oamenii n-au cui sa se planga.
Un alt mod in care proprietarii de terenuri sunt escrocati este urmatorul. Statul acorda bonuri valorice, in valoare de 1,5 milioane de lei, sub forma de subventii, pentru hectarul de pamant arabil lucrat. Cupoanele se ridica de la primarii, dar numai cu conditia ca acestea sa fie folosite la cumpararea de ingrasaminte chimice. La intrarea in primarie, atunci cand se impart cupoanele, se infiinteaza camioane cu saci de ingrasaminte produse la fabrica lui Niculae de la Turnu Magurele. Pe saci scrie ca ingrasamintele contin o concentratie de azot de minimum 46%. In realitate, concentratia se situeaza la putin peste valoarea de 20% azot. Oamenii n-au incotro si accepta cumpararea la negru a ingrasamintelor necorespunzatoare calitativ, iar magnatul isi rotunjeste veniturile din drepturile ce se cuveneau acestora. Sa mai mentionam ca statul acorda subventii pentru agricultura, pe intregul judet, la nivelul a circa o mie de miliarde de lei.
Statul, mereu darnic
An de an, societatile comerciale din agricultura controlate de Ioan Niculae au beneficiat de subventii generoase din partea Ministerului Agriculturii.
Astfel, in ultimii ani, acestea au primit zeci de miliarde de lei, dar patronul de la INTERAGRO a uitat sa plateasca macar redeventa pentru terenurile incredintate in concesiune pe 49 de ani de Agentia Domeniilor Statului (ADS), datoria sa ridicandu-se la aproximativ zece miliarde de lei. In urma unei analize efectuate de Corpul de control al ministrului Agriculturii, fostul sef al ADS, Corneliu Popa, a declarat ca Niculae a platit totul si ca ex-ministrul Gheorghe Flutur ar fi fost dezinformat.
Barlogul lui Niculae
Municipiul Zimnicea a ajuns la picioarele lui Niculae.
Daca el nu poate acapara un obiectiv din acest oras, nici alti investitori din strainatate n-au voie sa calce prin zona, deoarece primarul Petre Parvu, al carui cumatru este, stie sa-i indeparteze. Pe langa afacerile lui Niculae, Zimnicea n-a fost penetrata de mai mult de cinci investitori din afara. Dar si acestia se ocupa cu afaceri marunte, cum sunt termopanele si confectiile. Doar un turc a reusit sa fabrice niste tevi cu sudura, insa nici acest business nu merge prea bine.
Proprietatile magnatului
Ioan Niculae si-a infiintat si un SRL, cu scopul de a capusa, in propriul folos, celelalte societati comerciale pe actiuni din care face parte. Astfel, in SC INTERAGRO SRL, fostul ofiter de securitate detine o participatie de 90% si o sumedenie de datorii, in special catre SC INTERAGRO SA, la care nu este unic actionar. Iata o parte dintre proprietatile lui Niculae:
Zimnicea:
SC INTERGAZ SRL, Brutarie, fast-food, restaurant, supermarket, laborator de cofetarie-patiserie, minimarket, discoteca Disco Hope (capacitate 1200 de locuri), alte doua magazine, fabrica de produse lactate, moara, fabrica de procesare tutun (SC TOBACCO PROCESSING FACTORY), statie de betoane si silozuri de cereale, vila construita chiar pe malul Dunarii, in zona de frontiera, crescatorii de cai, struti, pauni, fazani, caini de rasa si alte animale, sera, doua lacuri pe care le foloseste abuziv, apartinand de fapt municipalitatii si altele.
Alexandria:
Complex comercial cu brutarie, magazin alimentar, depozit en gros, magazin de desfacere, club si discoteca Disco Smile, Abatorul SC CICALEX SA de la Poroschia, in apropiere de Alexandria.
Rosiorii de Vede:
Brutarie si magazin alimentar.
Giurgiu:
Complex comercial cu brutarie, magazin alimentar si un punct de lucru.
Videle:
Complex comercial cu brutarie si magazin alimentar.
Turnu Magurele:
Fostul combinat de ingrasaminte TURNU, din Turnu Magurele, care a ajuns un simplu punct de lucru al altei firme pe care o controleaza, si anume SC VIROMET SA, Victoria-Brasov, sub denumirea SC DONAU CHEM.
Pe teritoriul judetului:
La Smardioasa detine un centru de vinificatie. De asemenea, a preluat majoritatea fostelor IAS din Teleorman, pe care le-a distrus controlat. Are in administrare o suprafata de circa 50.000 ha teren agricol si paduri.
In tara, Niculae controleaza:
SC Asigurarea Romaneasca - ASIROM SA, SC ASIROM LEASING SA, fosta Societate Nationala "Tutunul Romanesc" SA, prin interpusi, Rafinaria ASTRA ROMANA SA, Ploiesti, Clubul de fotbal ASTRA Ploiesti, combinatele de ingrasaminte chimice AZOCHIM SA Savinesti-Neamt si SOFERT SA Bacau, SC CLUB A.RO SA, Complexul CARMEN SA Venus, Constanta, SC ALCO-ZIM SA Zimnicea, SC COMCEREAL SA Ialomita, SC COMCEREAL SA Ialomita, SC CEREALCOM SA Bacau, SC CEREALCOM SA Teleorman, Fabrica de ulei de la Rosiorii de Vede (falimentata), SC INTERACTION SRL, SC DAIRY Zimnicea, SC INTERCEREAL SA Fetesti, SC MULTIFRUCT Impex SRL, Pietrosani, Teleorman si SC ROM-ITAL SRL, Zimnicea. Mai detine o vila intr-un cartier rezidential din Capitala, in portofoliul lui Ioan Niculae aflandu-se peste 30 de societati comerciale, inclusiv imobiliare si de agrement.
Opiniile cititorilor
Cititorii ZIUA continua sa urmareasca cu interes serialul cu privire la crima organizata a lui Ioan Niculae in sudul tarii, dar si in teritoriu. Astazi prezentam alte opinii care ni s-au parut interesante.
"Izolare pe viata"
"Ma gandeam daca ceea ce scrieti dvs. este adevarat - si sigur ca este, ca am auzit mai multe despre acest domn Ioan Niculae, <<proprietar>> al Teleormanului -, atunci este reala pozitia domniei sale printre cei mai bogati romani? Cred ca daca s-ar scadea din averea extraordinara a dlui Ioan Niculae datoriile pe care le are acesta ca persoana fizica - administrator al firmelor sale, ar trebui sa se publice si un top al celor mai saraci, ca ar iesi pe minus. In concluzie: daca tot se stie despre fraudele comise si afacerile dubioase, de ce nu se pune sechestru pe bunuri, urmand ca acestea sa se valorifice pentru recuperarea prejudiciului, iar dlui Niculae - <<izolare pe viata>>?" (Bogdythekid)
"Cui foloseste?"
"Semnatarul articolului relateaza cu deosebita indrazneala toate sau majoritatea magariilor savarsite de o intreaga mafie. Foarte frumos, pe cat este, probabil si mai mult ca sigur - adevarat. Dar spuneti-mi, rogu-va frumos, cui foloseste?
Aceste articole nu fac altceva decat sa rascoleasca mania celor ce citesc, pe cand cei care se ocupa de aceste indeletniciri sa-si vada in continuare de afacerile lor murdare si nelegale. S-a autosesizat cineva, oare, de aceste nelegiuiri, s-au luat oare masuri de condamnare a acestor acte samavolnice, a fost oare bagat cineva la inchisoare si sechestrata intreaga avere care a fost facuta numai pe baza de frauda? Daca da, au fost aduse la cunostinta intregului popor masurile luate?" (Dinu.D)
"Ruine dupa termita Niculae"
"Drept dovada pentru cele scrise de reporteri sta insasi fabrica de tigarete Bucuresti care a ajuns o ruina, un loc sinistru, mai sinistru decat Cimitirul Bellu. In continuare la carma fostului S.N.T.R actual GALAXY TOBACCO sunt pui de termite ale lui Niculae, ei se lupta cu ultimele reziduuri ramase de la termita sef Niculae. La S.N.T.R (GALAXY TOBACCO) si-au batut joc de muncitori obligandu-i prin modalitati cunoscute numai de catre Mafioti sa-si dea demisia dandu-le drept recompensa de plecare o mizerie de bani". (yonutz)
"Sustinerea guvernamentala a mafiotilor lui Niculae"
"Ordonanta de Urgenta nr.180/20.12.2001, privind unele masuri de redresare financiara a Societatii Nationale a Tutunului din Romania (SNTR) SA. Articol unic: "Se acorda esalonarea la plata pe 5 ani cu 6 luni de gratie a obligatiilor la Bugetul Statului datorate si neachitate de SNTR SA pentru activitate proprie si pentru.......", semneaza prim-ministru Adrian Nastase. Cu alte cuvinte managementul mafiot al lui Ioan Niculae era "sponsorizat" si pe bani publici de catre ex-prim-ministrul Nastase Adrian, acelasi ex-prim-ministru care nu si-a trimis niciodata corpul de control ministerial sa vada care este activitatea SNTR-lui, asa dupa cum nici Parchetele, nici Curtea de Conturi, nimeni nu a vazut, nu a inteles si nu s-a autosesizat vreodata. Ceea ce este extrem de grav este faptul ca Guvernul mafioto-PSD-ist avea bani pentru "esalonarea datoriilor" unor mafioti, dar nu avea bani pentru a asigura cele mai elementare drepturi ale omului in tara romaneasca.". (ursu livia)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.