Ce parere ai despre iuresul declansat din nou in boxul nostru?
Da, am auzit si eu despre hotararea judecatoareasca care, practic, dizolva actuala conducere a FRB, dar de ceva timp nu mai sunt direct implicat. Chiar daca nu pot spune ca nu ma in
Ce parere ai despre iuresul declansat din nou in boxul nostru?
Da, am auzit si eu despre hotararea judecatoareasca care, practic, dizolva actuala conducere a FRB, dar de ceva timp nu mai sunt direct implicat. Chiar daca nu pot spune ca nu ma intereseaza pugilatul nostru. Sunt cu sufletul pentru box si urmaresc tot ce se intampla. Ca in toate domeniile, trebuie sa intram in legalitate si eu zic ca asa e bine. Toata lumea sa respecte legea.
Cum poti caracteriza perioada din ultimii ani, cand Obreja a detinut fotoliul de lider?
Nu am urmarit in mod special activitatea lui, dar la campionatele mondiale nu au fost rezultate deosebite.
Se vehiculeaza ideea ca Obreja s-a folosit de nume sonore ca al tau pentru a ajunge in varf.
Am avut atatea surprize in viata mea din partea oamenilor, ca nu ma mai mira nimic. Dupa ce s-a intamplat in 2001, am considerat ca pentru mine boxul este un subiect incheiat si de asta chiar nu m-am implicat deloc. (A fost momentul in care Mihai Leu s-a retras din functia de presedinte al FRB, dupa mai multe amenintari in stil mafiot indreptate impotriva familiei sale. Fostul campion mondial a fost convins ca vicepresedintele de atunci, Obreja, nu a fost strain de aceasta "campanie", intre cei doi izbucnind un conflict, chiar daca Leu a fost cel care a strans in jurul sau familia pugilatului neos - n.r). Acum vreun an de zile am fost numit observator pentru meciurile de titlu mondial la box profesionist si din pacate, nu am avut timp sa ma duc la meciuri. Si in asta m-as fi implicat, pentru ca imi place. Daca cineva vreodata va avea nevoie de un sfat de la mine, cu toata placerea, nu se pune problema.
Ce masuri urgente ar trebui luate pentru redresarea acestei discipline?
Daca ar depinde de mine, totul ar trebui inceput de jos. In toate orasele ar trebui dezvoltat boxul. Sa vina din nou copiii la box, pentru ca asa, chiar daca se trece printr-o perioada mai grea, fara rezultate, dar macar stii ca peste cinci ani, zece, ai 300 de boxeri de valoare, de unde sa alegi. Acum, daca te uiti, nu exista prea multe sperante. Ar trebui luptat pentru niste centre puternice in zonele cu traditie care sa aiba si o sustinere financiara locala consistenta. Daca aceasta strategie ar pleca de la federatie, zic ca primariile ar sprijini astfel de activitati, pentru ca este si interesul lor ca tinerii sa faca sport, nu sa stea prin fata blocului, sa fumeze sau sa se drogheze.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.