La Teatrul de Comedie are loc, in perioada 4-13 decembrie, expozitia "Icoana, lumina prin culoare", in cadrul careia sunt expuse lucrari realizate de doi elevi ai Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", Anca Maria Calin si Mihai Constantinescu.
La Teatrul de Comedie are loc, in perioada 4-13 decembrie, expozitia "Icoana, lumina prin culoare", in cadrul careia sunt expuse lucrari realizate de doi elevi ai Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", Anca Maria Calin si Mihai Constantinescu. Icoanele prezentate sunt realizate in tempera, pe sticla si lemn. Cei doi elevi din clasa a XII-a au folosit tehnici si stiluri diferite la icoanele pe lemn, dupa modele devenite clasice. Au incercat in acelasi timp sa reprezinte sfintii cei mai bine cunoscuti din calendarul crestin ortodox, precum si scenele cele mai reprezentative din Biblie. Prima expozitie din cariera lor arata limpede preocuparile artistice diverse, iar lucrarile expuse promit sa fie numai inceputul seriei de vernisaje care vor urma. Anca Maria Calin este una dintre autoarele celei mai lungi panze realizate de elevii de la Tonitza pentru Cartea Recordurilor (3 km si 464 m). (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.