Adevarul este ca nu prea ar avea motive sa se arate mirate. Voiculestii tot zic din vara ca inainte de soroc, adica 1 ianuarie 2007, se vor retrage. Motivele galagiei la care asistam sunt altele, chiar daca nimeni nu are chef sa le declare. Cat despr
Adevarul este ca nu prea ar avea motive sa se arate mirate. Voiculestii tot zic din vara ca inainte de soroc, adica 1 ianuarie 2007, se vor retrage. Motivele galagiei la care asistam sunt altele, chiar daca nimeni nu are chef sa le declare. Cat despre Voiculescu, cu un partid de buzunar, era de presupus ca nu va indrazni sa se duca in sihastrie. Ce caine pleaca din macelarie, vorba amicului Dinescu? Gest sinucigas, bravura asta o sa il coste un stat pe tusa dupa alegeri. Dar mai stii... Poate vreo madama mizericordioasa din fire, in schimbul serviciilor unui trust de presa aferent, va accepta sa se logodeasca pentru nevoi urgente de campanie, contra cost, acceptand sa danseze macar odata cu demisionarul de saptamana trecuta. Aruncarea in ceata a Aliantei DA nu se datoreaza neaparat cetii groase care acopera Romania in ultimele zile. Cred mai curand ca a sosit ceasul rafuielilor. Jocul tactic s-a cam sfarsit, acum traim faza "care pe care".
Grupurile de interese s-au repezit unele-ntr-altele. Asalt la baioneta. Inainte de ceasul integrarii toti tin sa isi intareasca pozitiile. E vorba de afaceri di granda, de petrol, de fonduri UE, de electricitate. De privatizari mai mult sau mai putin oneroase&onorabile. De megainvestitii in infrastuctura. De telefonie, de uriase comenzi de stat. Pute rau a bani criza asta de Guvern. Iti stramba nasul. Nu se vad programele politice, ideologiile, viziunile diferite. Asa parca as intelege si lesinatele polemici de "idei", ca sa nu zic injuraturi de mama, de dumnezei, de neamul ma-sii. Se vad mai clar afacerile, invartelile, loviturile si tunurile, mania posturilor. Miroase a sange, a conturi secrete babane prin banci straine. Ce se intampla acum nu prea are de a face cu diferentele de politica dintre unii si altii. Ipocrizia generala obliga actorii dramoletei sa o faca pe sfintii, pe principialii, pe patriotii, pe aparatorii interesului public. Dar dincolo de groasa perdea de fum intretinuta si de putere si de opozitie, se stravede interesul direct si personal. Afacerile veroase, poftele nelimitate sunt foarte vizibile. Cand vine vorba de Uniunea Europeana, lupii saliveaza. Altii sunt cei care se plang de amenintarea cresterii preturilor, de falimentarea micilor intreprinderi. Tot ei il caineaza pe bietul taran roman pentru ce o sa pateasca din pricina standardelor europene. Ele ne obliga sa tinem porcul la un kilometru de sat. Dandana e si cu omul nostru - capul de locuitor - cand da ortul popii, si trebuie sa-l cari la biserica sa il plangi. UE ne dicteaza in ce si cum sa il invelim, cum sa il ingropam. Sa nu fim prea tristi, boieri dvs. Asa judeca fraierii. Banditii isi freaca palmele multumiti. UE e cea mai mare afacere. Mamaaa ce praduiala o sa fie! Sa te tii! Ce o sa-si mai umple buzunarele baietii destepti, smecherii, evghenitii de ocazie ! Afacerile de pana acum au fost niste gainarii pe langa ce se va intampla de la anul! Sa te tot tii de numarat parale, de surubarit la falimente bancare, la finantari externe nerambursabile, la cotcarii de tot felul. Vremea maruntisului a trecut. Potul acum e cu sapte-opt zerouri in coada. Si nu e un apropos la covrigi si la cainii facuti jumari de Basescu acum cativa ani. Bruftuluielile de saptamana asta indica niste actorasi de provincie prea dornici sa isi puna poalele in cap daca tot se reped sa inhate o mostenire ipotecata. Achtung, e o imagine inselatoare. Indarat se vad contabilii cu manecute negre, cu creionul dupa ureche, socotind.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.