Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost rechemat la Bucuresti, de Ministerul de Externe, pentru consultari, informeaza BBC preluat de Rador. Gestul este cauzat doar aparent de un incident diplomatic, in care autoritatile Republicii
Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost rechemat la Bucuresti, de Ministerul de Externe, pentru consultari, informeaza BBC preluat de Rador. Gestul este cauzat doar aparent de un incident diplomatic, in care autoritatile Republicii Moldova au reprosat Romaniei ca ar incuraja gesturi potrivnice lor. In realitate nu poate fi ignorat faptul ca reprosurile presedintelui de la Chisinau Vladimir Voronin au survenit in acealsi zi cu perdaful tras de ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, ministrului Mihai Razvan Ungureanu, la Bruxelles. Rusia si servanta sa mai mica, puterea de la Chisinau, tintesc atacarea politicii atlantiste a presedintelui roman Traian Basescu. Autoritatile de la Chisinau au criticat si ceea ce ele numesc preocuparea Romaniei de a participa la consolidarea optiunii europene a Republicii Moldova. Oficialii de la Chisinau au lasat sa se intrevada interesul lor mai mare pentru o relatie cu Rusia si nu par multumiti de implicarea Romaniei in procesul de integrare a Republicii Moldova in Uniunea Europeana. Intr-o intalnire cu jurnalistii straini, ministrul roman de Externe Mihai Razvan Ungureanu a avut un ton mai ponderat, declarand ca Romania nu vrea sa faca bine cu forta. Chisinaul are insa alte planuri, care tin si de alegerile prezidentiale din Transnistria, care se vor desfasura duminica aceasta si de eventuala recunoastere a acestei entitati separatiste de catre Rusia, ceea ce ar duce automat la federalizarea actualei Republici Moldova. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.