Un nou Mers al Trenurilor
CFR Calatori pune in aplicare, din 10.12.2006, ora 0.01, noul plan de mers al trenurilor de calatori, valabil pana la 8.12.2007 ora 24.00. Noutatea absoluta pe care o aduce in acest an mersul de tren este introducerea serviciului "Business Class". In ce priveste traficul international, s-au mentinut legaturile directe spre Viena, Budapesta, Praga, Sofia, Chisinau, Moscova, Salonic, Istanbul, München, Venetia si Belgrad. CFR Calatori lanseaza, de asemenea, si programul "Trenurile Zapezii" valabil pana la data de 28 februarie 2007. 16 trenuri (din care 4 trenuri Intercity, 4 Rapid si opt Sageata Albastra) vor face legatura intre capitala si Sinaia, Busteni, Azuga, Predeal sau Brasov. Pentru zona turistica Vatra Dornei, turistii au la dispozitie, in aceasta iarna, un tren ce face legatura de la Suceava sau Iasi, la Vatra Dornei si retur. (C.P.)
Campanie de informare CASMB
Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) organizeaza in perioada 12-14 decembrie o campanie de informare a populatiei in legatura cu drepturile asiguratilor cu si fara contributie. Astfel, in cartierele marginase se vor deplasa 4 caravane, pentru intalniri cu locuitorii zonelor respective. Acestea vor avea loc la scolile de cartier sau in unitatile de ambulatoriu. Romanul trebuie sa stie ca are dreptul la asigurari de sanatate, gratuit, daca are pana in 18 ani, respectiv 26 daca este elev, student, ucenic, provenit din sistemul de protectie a copilului etc. Ca asigurat ai dreptul sa-ti alegi medicul si casa de asigurari de sanatate la care sa te asiguri, sa beneficiezi de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare si dispozitive medicale nediscriminatoriu, controale medicale periodice. De asemenea, ai garantata confidentialitatea privind datele, in special in ceea ce priveste diagnosticul si tratamentul. Nu in ultimul rand, asiguratul are dreptul de a beneficia de concedii medicale si indemnizatii pentru acestea sau are dreptul sa ceara servicii medicale de urgenta. (C.P.)
Luxury show, targ pentru top 300
Ieri, la Romexpo, a debutat prima expozitie dedicata brandurilor de lux. Limuzine, iahturi, bijuterii si ceasuri, blanuri, mobilier si decoratiuni interioare sunt numai cateva din piesele ce compun targul exclusivist adresat vizitatorilor cu un venit de peste 1000 de euro. Expozitia este cu vanzare. Unii oameni de afaceri si-au manifestat deja intentia de a face cumparaturi in valoare de un milion de euro. Luxury show are portile deschise pana duminica. Biletul de intrare costa 50 RON. (C.F.V.)
"Vacanta de Craciun"
Primaria Sectorului 4, in parteneriat cu Amplus International, organizeaza, in perioada 12-17 decembrie, Salonul de cadouri "Vacanta de Craciun", la Palatul National al Copiilor. Evenimentul, aflat la cea de-a patra editie, va reuni produse diverse specifice sarbatorilor de iarna, vizitatorii avand posibilitatea sa achizitioneze daruri pentru toate varstele si gusturile: jucarii, confectii si incaltaminte pentru adulti si copii, dulciuri, carti, decoratiuni interioare si ornamente de pom, bijuterii, marochinarie, tesaturi din India, artizanat din Peru, obiecte romanesti confectionate de mesteri populari la fata locului, colaci Kurtos preparati la comanda etc. Publicul va participa la o tombola cu premii. (M.S.)