In continuarea vizitei intreprinse la Bruxelles, la sediul Uniunii Europene, Directorul Grupului de Presa ZIUA, Sorin Rosca Stanescu si Dan Ghitescu, director pentru relatii externe al Grupului Realitatea Media, au fost primiti la sediul Oficiului Eu
In continuarea vizitei intreprinse la Bruxelles, la sediul Uniunii Europene, Directorul Grupului de Presa ZIUA, Sorin Rosca Stanescu si Dan Ghitescu, director pentru relatii externe al Grupului Realitatea Media, au fost primiti la sediul Oficiului European de Lupta Antifrauda de Directorul General Franz - Hermann Bruner. In urma discutiilor purtate, s-a luat decizia ca, in primele trei luni ale lui 2007, cinci reporteri de investigatii ZIUA si doi din Grupul Realitatea Media sa faca un training la Bruxelles, cu specialisti de prima marime din domeniul identificarii si combaterii fraudelor cu fondurile europene. In continuare, jurnalistii isi vor perfectiona pregatirea la sediul unora dintre politiile statelor europene cu vasta experienta in acest domeniu. Dupa reluarea activitatii in redactii, investigatiile publicate care vor rezulta vor fi puse si la dispozitia autoritatilor OLAF pentru ca acestea, daca este cazul, sa fie in masura sa declanseze anchete impotriva unor oficiali romani.
Franz-Hermann Bruner a fost numit in functia de presedinte al Biroului Anti-Frauda la 1 martie 2000 in urma opiniei favorabile data de Comitetul de Supraveghere OLAF (Biroul European Anti-Frauda) si dupa consultatii cu Parlamentul European si Consiliul de Ministri. Aceasta functie i-a fost reinnoita printr-un al doilea mandat, in februarie 2006. Nascut la 14 septembrie 1945 la Bad-Nauheim, in Germania, Franz-Hermann Bruner a urmat o cariera juridica incepand din anul 1971. Intre aprilie 1998 - februarie 2000 a fost sef al Biroului Anti-frauda, Adjunct al sefului Departamentului Economic, Biroul pentru reprezentare Bosnia si Hertegovina (BiH). Intre 1986 si 1998 Franz-Hermann Bruner a ocupat diverse functii de conducere in cadrul departamentelor de combatere a criminalitatii din Ministerul german al Justitiei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.