Campania de vaccinare gratuita a porcilor impotriva pestei porcine clasice debuteaza oficial pe 1 decembrie 2006 si va fi derulata, in etape, pe o perioada de un an si o luna, urmand ca de la 1 ianuarie 2007 sa fie comercializati numai porcii vaccina
Campania de vaccinare gratuita a porcilor impotriva pestei porcine clasice debuteaza oficial pe 1 decembrie 2006 si va fi derulata, in etape, pe o perioada de un an si o luna, urmand ca de la 1 ianuarie 2007 sa fie comercializati numai porcii vaccinati. Costul total al programului de monitorizare, control si eradicare a pestei este estimat la 45,3 milioane de euro. Programul strategic privind monitorizarea, controlul si eradicarea pestei porcine clasice in Romania a fost aprobat, ieri, de Guvern si va fi derulat pe o perioada de circa patru ani. Pentru nerespectarea regulilor de vaccinare amenzile sunt cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei (10-100 milioane lei vechi). Comisia Europeana pune la dispozitie toate vaccinurile pentru porcii din exploatatiile comerciale si o parte din dozele necesare pentru porcii din gospodarii. Autoritatile estimeaza ca vor trebui vaccinati aproximativ noua milioane de porci. Incepand cu 1 ianuarie 2006, cand a fost oprita vaccinarea porcilor, in Romania au aparut 660 de focare de pesta porcina clasica in 345 de localitati din 35 de judete. Romania impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene au decis reluarea vaccinarii impotriva pestei porcine pe o perioada de un an. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.