Trupul neinsufletit al parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost depus in biserica manastirii "Radu Voda" din Bucuresti, biserica in care a slujit inainte de a fi arestat si expulzat. Unul dintre luptatorii cei mai fermi impotriva regimului comuni
Trupul neinsufletit al parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa a fost depus in biserica manastirii "Radu Voda" din Bucuresti, biserica in care a slujit inainte de a fi arestat si expulzat. Unul dintre luptatorii cei mai fermi impotriva regimului comunist-ateu, exilat in America dupa 21 de ani de detentie politica, parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa a incetat din viata la 21 noiembrie, dupa o grea suferinta, in ziua Sarbatorii Intrarii Maicii Domnului in Biserica. Slujba inmormantarii are loc astazi, incepand cu ora 10.00. In jurul orei 12.00, preotul Gheorghe Calciu Dumitreasa va fi condus spre manastirea "Petru Voda" (in apropierea comunei Poiana Teiului, jud. Neamt) unde parintele si-a dorit sa se odihneasca, inmormantarea urmand sa aiba loc maine. In randurile ce urmeaza reproducem fragmente din scrisoarea adresata de parintele Calciu credinciosilor din Romania.
"Poate ca Dumnezeu a vrut sa inteleg ca ceea ce am facut eu, cu ajutorul Lui, a fost bine, si dau slava Domnului ca mi-a spulberat indoielile pe care le aveam in privinta afirmatiilor din predicile mele si a tonului lor. Aveam indoieli in privinta metodei pe care am folosit-o si stiu acum ca nu am ales-o pe cea mai buna, dar Dumnezeu a deschis inimile oamenilor ca sa fie mai induratori cu mine. (...)
Vreau sa va marturisesc dragostea pe care o am pentru voi toti si va cer iertare pentru orice greseala am facut, ca cine poate spune ca este fara greseala?! (...)
Sunt unii dintre dumneavoastra care cred despre ei ca sunt mai buni si judeca, iar acest lucru nu este ingaduit. Umilinta si smerenia sunt cheia tuturor virtutilor. Ce-ti pasa tie - spune Sfantul Apostol Pavel - daca sluga aproapelui tau sta sau cade, daca sta, pentru el sta, iar de cumva cade, pentru el cade. Cine priveste cu ochi duhovnicesc inlauntrul lui nu va zice niciodata: "eu sunt drept"; aceasta afirmatie o face vamesul; ci, cuprins de jalea pacatelor pe care le descopera intru el va spune impreuna cu Sfantul Simeon Metefrastul: "eu sunt cel mai mare pacatos".
Nimeni in lumea asta nu este fara de pacat. Unul singur este, Domnul nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Care n-a avut nici pacat, nici macar pravalirea spre pacat." (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.