Pretul gazelor naturale livrate populatiei va creste anul viitor cu 10% fata de nivelul actual, in conditiile majorarii pretului la gazele din productia interna, dupa cum a declarat ieri agentiei NewsIn directorul de tarife din cadrul Autoritatii Nat
Pretul gazelor naturale livrate populatiei va creste anul viitor cu 10% fata de nivelul actual, in conditiile majorarii pretului la gazele din productia interna, dupa cum a declarat ieri agentiei NewsIn directorul de tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), Gabriel Sirbu. Vestea buna este ca pretul nu va creste in plina iarna, adica la 1 ianuarie, asa cum era prognozat, ci mai tirziu, incepind din primavara.

Majorarea va avea loc in urma cresterii cu 25 de dolari mia de metri cubi (pina la 170 de dolari) a pretului gazelor din productia interna. Majorarea ar urma sa fie facuta in trei trepte, la 1 aprilie, 1 iulie si la 1 octombrie, cu 10,5 si, respectiv, 10 dolari, potrivit unui proiect de act normativ initiat de Ministerul Economiei. Proiectul se bazeaza insa pe estimarile ANRGN care poate da, deocamdata, doar prognoze de pret, si nu poate obliga producatorii, adica Petrom si Romgaz, sa vinda la aceste preturi. Ultima majorare a preturilor la gaze, care a avut loc la 11 noiembrie, a fost determinata de faptul ca Petrom a scumpit gazul din productia interna peste nivelurile estimate de ANRGN. Productia interna de gaz acopera 60% din consumul national.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.