Termocentralele Mintia-Deva si Paroseni nu au asigurate stocurile de carbune pentru functionarea pe perioada de iarna, in conditiile in care furnizorul Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani asigura cantitati mai mici decat cele contractate,
Termocentralele Mintia-Deva si Paroseni nu au asigurate stocurile de carbune pentru functionarea pe perioada de iarna, in conditiile in care furnizorul Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani asigura cantitati mai mici decat cele contractate, transmite Mediafax.
Diminuarea livrarilor catre termocentrale este determinata de inregistrarea mai multor avarii la o serie de mine, a declarat directorul general al CNH, Daniel Surulescu. "Stam rau la livrari, deoarece, inca de la sfarsitul lunii august, au aparut probleme din cauza unor focuri de mina, care ne-au obligat sa inchidem niste abataje, iar noi nu am realizat programul de productie", a afirmat Surulescu. In relatia cu termocentrala Mintia, CNH are un deficit in aprovizionare de 90.000 de tone. Termocentrala a fost nevoita sa importe 200.000 de tone de carbune, pentru a nu functiona in regim de avarie, a spus directorul general al centralei Mintia, Victor Bucalet.
Termocentrala consuma zilnic pana la 6500 tone de carbune. CNH s-a angajat sa livreze, in perioada de iarna, 6500 de tone de carbuni pe zi pentru termocentrala Mintia, 83.000 tone, pana la finele anului, pentru Paroseni si 20.000 de tone centralei Doicesti.
Reamintim, presedintele Traian Basescu, dupa ultima sedinta a CSAT, in care s-a discutat despre programul energetic de iarna si siguranta alimentarii cu energie, a afirmat ca nu vor fi probleme, dupa cum a primit asigurari de la ministrul Economiei, Codrut Seres. Pe de alta parte, ministrul Seres a organizat un Comandament de iarna saptamana aceasta, la Rovinari, si a declarat ca are anumite suspiciuni fata de informatiile privind stocurile de iarna furnizate de unele termocentrale. De altfel, ministrul Economiei a anuntat, dupa Comandamentul de iarna, ca a dat termen limita data de 15 decembrie pentru constituirea necesarului de carbune la complexul energetic Rovinari, termocentrala de la Paroseni si Electrocentrale Deva. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.