"Sa eliberam institutiile de confuzia intre afacerile private si politica. Institutiile statului nu sunt facute sa serveasca grupuri, caste sau oligarhii. Ele au tocmai menirea de a proteja drepturile fiecarui cetatean responsabil, cat mai aproape de
"Sa eliberam institutiile de confuzia intre afacerile private si politica. Institutiile statului nu sunt facute sa serveasca grupuri, caste sau oligarhii. Ele au tocmai menirea de a proteja drepturile fiecarui cetatean responsabil, cat mai aproape de locul in care acesta traieste. Fac un apel catre intreaga clasa politica sa inteleaga ca are datoria sa dea sanse unei noi generatii, sa inteleaga ca resursele proaspete ale natiunii sunt baza pe care putem reface increderea oamenilor in vocatia democratica a statului roman", i-a indemnat presedintele Traian Basescu pe politicieni, joi seara, in discursul rostit la receptia oferita la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale. "Europa ne invata ca toti cetatenii au dreptul la bunastare si ca nimeni nu poate fi condamnat sa traiasca in mizerie sau in marginalizare sociala", a spus seful statului. Referindu-se la viitorul european al Romaniei, Basescu a dat asigurari ca identitatea nationala nu se va pierde si ca vor exista numeroase ocazii pentru reafirmarea si imbogatirea acesteia.
"Doresc sa-i asigur pe cei care se tem ca integrarea in UE atrage pierderea identitatii nationale, ca vom avea, dimpotriva, tot mai multe ocazii pentru a ne reafirma si imbogati identitatea nationala", a mai spus Basescu. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.