Agentia britanica pentru sanatate publica (HPA) a anuntat intr-un comunicat ca o "alta persoana, care a intrat in contact direct cu Litvinenko, a fost contaminata cu o cantitate importanta de izotop radioactiv poloniu 210", fara a preciza insa identi
Agentia britanica pentru sanatate publica (HPA) a anuntat intr-un comunicat ca o "alta persoana, care a intrat in contact direct cu Litvinenko, a fost contaminata cu o cantitate importanta de izotop radioactiv poloniu 210", fara a preciza insa identitatea acesteia. Potrivit Sky News, aceasta persoana ar fi Scaramella. Postul britanic nu a citat sursa acestor informatii, transmise de un corespondent pe langa Scotland Yard. Scaramella s-a intalnit cu Litvinenko la 1 noiembrie, in jurul orei locale 15.00, la restaurantul Itsu, in centrul Londrei. In aceeasi seara, fostul spion FSB a resimtit primele simptome ale otravirii. Abia la o zi dupa decesul lui Litvinenko, la 23 noiembrie, s-a constatat ca substanta cu care a fost otravit fostul spion rus este poloniu 210. Scaramella s-a intors atunci la Londra, pentru a fi supus testelor de radioactivitate. Italianul este un personaj misterios, ale carui activitati si relatii cu serviciile secrete ruse si italiene nu sunt foarte clare. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.