In sezonul 1989-1990, ca jucator, Rednic evolua pentru Dinamo in semifinalele Cupei Cupelor. De atunci, "cainii rosii" n-au mai ajuns nici macar o data in primavara europeana. A fost nevoie ca acelasi Rednic sa revina in "Groapa", acum in postura
In sezonul 1989-1990, ca jucator, Rednic evolua pentru Dinamo in semifinalele Cupei Cupelor. De atunci, "cainii rosii" n-au mai ajuns nici macar o data in primavara europeana. A fost nevoie ca acelasi Rednic sa revina in "Groapa", acum in postura de antrenor, pentru a indeplini un vis dupa 17 ani.
Dinamo a castigat miercuri seara meciul cu Bayer Leverkusen, scor 2-1, in etapa a 4-a din grupa B a Cupei UEFA, si s-a calificat, dupa 17 ani, in primavara europeana. In ultima etapa, "cainii rosii" merg la Londra, pentru partida cu Tottenham, decisiva pentru castigarea grupei. Cu o victorie, Dinamo termina pe primul loc si va juca in 16-imile de finala ale Cupei UEFA cu o echipa calificata din grupe, de pe locul 3, iar un egal sau o infrangere ar insemna un adversar care vine de pe locul 3 al unei grupe din UEFA Champions League. "Vrem sa terminam grupa pe primul loc, dar daca ramanem pe doi atunci vrem sa aducem pe FC Barcelona la Bucuresti, pentru ca eu cred ca echipa spaniola nu va trece de Werder Bremen. Daca Steaua a adus pe Real Madrid la Bucuresti, atunci noi vrem sa aducem pe FC Barcelona", a spus Rednic. Acesta a apreciat drept meritata victoria obtinuta in fata lui Bayer: "Ma bucur ca am reusit aceasta victorie, pe care o consider meritata. Am demonstrat, daca mai era nevoie, ca Dinamo este o echipa puternica, cu jucatori valorosi. Suntem un grup foarte bun, care a reusit sa obtina sapte puncte in trei meciuri in Cupa UEFA. Am demonstrat ca suntem o echipa de calitate, tinand cont ca am revenit dupa ce am fost condusi". Rednic a declarat ca Dinamo a obtinut o calificare in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, "care nu era in program". "Eu am avut ca obiectiv calificarea in grupele Cupei UEFA. Obiectiv pe care il indeplinisem. Am demonstrat ca suntem competitivi atat in campionat, cat si in cupele europene. Baietii merita felicitari pentru ce au realizat si ar trebui sa incepem sa le facem statuile", a spus Rednic, care a mentionat ca jucatorii au fost felicitati la vestiare de trei dintre actionarii clubului, Cristi Borcea, Vasile Turcu si Florin Busca, insa a mentionat ca acestia nu au suplimentat primele promise jucatorilor pentru o victorie, respectiv cate 10.000 de dolari. Antrenorul dinamovist a adaugat ca unul dintre jucatorii sai a avut o cadere psihica la pauza, "ceea ce demonstreaza ca inca nu au experienta de cupele europene", si ca alti doi, Niculescu si Pulhac, au incheiat meciul cu contracturi musculare. Intrebat daca performanta obtinuta acum cu Dinamo este mai importanta decat cea din sezonul 1989-1990, cand a ajuns ca jucator cu Dinamo pana in semifinalele Cupei Cupelor, Rednic a raspuns: "Este o performanta mai importanta acum decat cele obtinute ca jucator. Cand eram jucator nu depindea totul de mine, pentru ca echipa de atunci avea jucatori foarte buni. Acum am demonstrat ca suntem mai buni ca Germania la nivel de echipe".
DINAMO - BAYER 2-1 (1-1)
Au marcat: CL. NICULESCU (37, 74) / BARBAREZ (22).
Stadion: "Dinamo"; spectatori: 12.000.
DINAMO: Gaev - Blay (81 Mihut), Moti, St. Radu, Pulhac - Ad. Cristea, D. Serban (57 Ropotan), Margaritescu, C. Munteanu (63 Danciulescu) - I. Ganea, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
BAYER: Butt - Castro, Madouni, Juan, Babic (60 Stenman) - Freier, B. Schneider, Rolfes, Athirson - Barbarez, Voronin (46 Kiessling). Antrenor: M. Skibbe.
Cartonase galbene: D. Serban (18) / Babic (45).
Au arbitrat: J. Ferreira - J. Ramalho, S. Lacroix (toti din Portugalia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.