Etapa a XVIII-a a primei ligi programeaza azi meciul Gloria Bistrita - Ceahlaul, o partida a carei corectitudine ridica, in mod traditional, semne de intrebare, indiferent de scorul final.

Pauza dintre tur si retur a fost de doar cinci zile, Liga I reluindu-se astazi cu partea a doua a editiei de campionat 2006/2007, a carei linie de demarcatie a fost trasata de meciurile jucate de Dinamo si de Rapid in grupele Cupei UEFA. Uvertura stagiunii secunde, Gloria Bistrita - Ceahlaul (ora 14.00, Telesport), este un traditional spectacol despre onoare, loialitate si arta tradarii, orchestrat de „Tata Jean" Padureanu si Gheorghe Stefan „Pinalti", damful de blat plamadit in Cooperativa intemeiata in urma cu peste un deceniu plutind si azi pe malurile Bistritei si pe Culmea Pietricicai.

Prezumtia de vinovatie

Este una dintre partidele care nu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, o victorie a Ceahlaului - echipa aflata la retrogradare - fiind insotita automat de eticheta de a fi fost aranjata. Notorietatea negativa a celor doi presedinti de cluburi este prea mare pentru a putea privi limpede si cu ochi buni o intilnire de acest gen. Pe de alta parte, cum in tur au cistigat gazdele de la Ceahlaul, „traditia" cere ca acum cele trei puncte sa se reintoarca in curtea Gloriei. In ultimele sase etape, Politehnica Iasi nu a mai cistigat vreun meci si a cazut vertiginos in clasament, de pe locul 6 pina pe 12, aflindu-se la doar patru puncte de retrogradare. Azi joaca impotriva unei echipe aflate si ea in suferinta, Unirea Urziceni, dar in Dealul Copoului au reizbucnit conflictele privitoare la bani.

Prefectul de Iasi, Nicusor Paduraru, i-a acuzat pe consilierii locali, prin intermediul unei scrisori deschise, ca au provocat bugetului local o paguba de trei milioane RON prin „sponsorizarea" echipei de fotbal, reclamind finantarea Politehnicii din bani publici.

Nici bani, nici jucatori

Acest razboi il urmeaza pe cel dintre fostul prefect al Iasiului, Radu Prisacaru, si primarul Gheorghe Nichita, doua dintre cele trei hotariri ale Consiliului Local prin care se incerca finantarea echipei de fotbal fiind atacate de Prisacaru, care le-a considerat ilegale. In consecinta, municipalitatea a modificat respectivele hotariri, dar a mai adoptat una - in octombrie 2006 - care nu a mai fost atacata de Prefectura deoarece, intre timp, Radu Prisacaru a fost suspendat de Guvern din functia de prefect, fiind cercetat pentru fapte de coruptie. Meciul de astazi este abia al doilea intre cele doua echipe, precedenta disputa avind loc in turul campionatului, cind moldovenii cistigau la Urziceni cu 2-0. Acum, pentru ieseni situatia este disperata si la nivelul lotului, antrenorul Ionut Popa avind sase indisponibili, mai vechilor accidentati Ciobanu, Miclea si Bilba (este si suspendat) adaugindu-li-se tinerii Palimaru si Tincu, in timp ce argentinianul Gavatorta nu vrea sa mai joace la Poli.