Tomberonul, cu mirosurile pestilentiale ale inventiilor unor manipulatori, a fost rasturnat tocmai de la Londra. Dupa ce au publicat "fotoreportaje" cu tigani, atragand atentia asupra riscului de a fi invadati de hoarde de "hoti si cersetori", atitu
Tomberonul, cu mirosurile pestilentiale ale inventiilor unor manipulatori, a fost rasturnat tocmai de la Londra. Dupa ce au publicat "fotoreportaje" cu tigani, atragand atentia asupra riscului de a fi invadati de hoarde de "hoti si cersetori", atitudine ce argumenta de fapt pozitia cabinetului Blair, deh, pilon al "axei" basesciene!, scribalai, cu mintea dizolvata in oceane de bere, de la imundul tabloid "The Sun", au pus bomboana pe coliva logicii lor formale: "O data cu acceptarea romanilor, Marea Britanie se va confrunta cu un teribil val de imbolnaviri de SIDA". Penibila autoare s-a scuzat, afirmand ca sefii i-au modificat textul, iar conducatorii publicatiei s-au ascuns, atunci cand un reporter roman a incercat sa le afle punctul de vedere. De fapt, ce pretentii deontologice poti avea de la un asemenea higienic "newspaper", e drept, cu un tiraj inspaimantator?
Ne-a luat la ochi si presa sportiva. Englezii ne acuza ca nu avem valoare, iar ucrainienii sustin ca stelistii i-au platit pe arbitrii cehi. Se pare ca aici calomnia da mana cu frustrarea. Pe englezi i-am dovedit atat la Mondiale, cat si la Europene. Iar dinamovistii din Kiev au fost ridiculizati, cu miliardarul Surkis, in propria-i loja. Sau au cumparat si atunci arbitrii?
Poate ca anumite acuzatii sunt intemeiate. Sunt romani care cersesc, fura, omoara. Insa ei sunt exceptiile. Asa cum exista si conationali "ingeri", care salveaza viata unor europeni. Cei mai multi insa muncesc din greu. Sunt umiliti, discriminati, dar se sacrifica pentru copiii lor. Iar patronii sunt multumiti, pentru ca altfel nu i-ar mai angaja.
Cele mai jalnice calomnii, ce isi au originea in frustrari, au venit insa din tara. Din partea unor indivizi cu mentalitate anacronica, provinciala. Cu siguranta, sunt bucuresteni aroganti. Unii dintre ei le-au facut rau. Dar nu din cauza ca au domiciliul in Capitala. "Miticii", superficiali, trancanitori si trandavi, ofera celorlalti romani un sfert din PIB si platesc un sfert si din taxe. Nu mai vorbim despre oamenii de cultura si de stiinta din Bucuresti. Poate ca nu sunt cu nimic mai buni decat ceilalti romani. Dar nici nu pot fi batjocoriti de diversi frustrati. Cateva exemple: Hardaul Educatiei, a reusit sa exprime una dintre primele sale fraze ce nu era agramata, decat in judecata: "Bucurestenii sunt nesimtiti si mincinosi!". Altul, antrenorul timisorean "Jacky" Ionescu se lupta, de zeci de ani, cu chinuitoarele sale frustrari: negarea performantelor bucurestenelor, "obtinute prin forta si jocuri de culise". Sa fi uitat domnia sa cum a castigat Poli, Cupa Romaniei, in finala cu Steaua, dupa ce Lita Dumitru "a lasat-o moale" si a fost ademenit sa-si faca facultatea la Timisoara?
M-a lamurit si frustratul profesor Moise: in eventualitatea ca-i sanatos psihic, urmareste doar publicitatea. "Numele meu a intrat deja in istorie", a spus el, uitand ca si Pol Pot, Ramaru sau Torquemada sunt nume de "legenda". Prea cucernicul "ortodox" a declarat ca se lupta pentru a fi scoase din scoli slujbele de binecuvantare, crucea din Parlament si, probabil, in viitor, va milita pentru mutarea bisericilor pe camp, pentru ca sunt in drumul copiilor si ii pot influenta. "Ce daca cei mai multi vor icoane in scoli? Daca am intreba, majoritatea ar fi si pentru reintroducerea pedepsei cu moartea!". "Ortodoxul" echivaleaza ura uciderii cu dragostea icoanei. Un renumit psiholog dadea verdictul zilele trecute: "Este vorba despre o patologie sociala derivata dintr-o frustrare regionala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.