Presedintele PIN Cozmin Gusa i-a solicitat ieri, printr-o scrisoare deschisa, lui Mihai Tatulici, realizatorul programului "Zece pentru Romania", retragerea numelui sau de pe lista personalitatilor nominalizate la categoria Tineri Politicieni din cad
Presedintele PIN Cozmin Gusa i-a solicitat ieri, printr-o scrisoare deschisa, lui Mihai Tatulici, realizatorul programului "Zece pentru Romania", retragerea numelui sau de pe lista personalitatilor nominalizate la categoria Tineri Politicieni din cadrul cercetarii sociologice desfasurate de cele patru institute de sondare a opiniei publice (IMAS, INSOMAR, TNS-CSOP si CURS) .
Scrisoarea deschisa a fost citita ieri de presedintele PIN in direct la Realitatea TV, in cadrul emisiunii Fabrica.
Cozmin Gusa a fost invitat in platou intr-o dezbatere avand ca obiectiv analiza categoriei "Tineri Politicieni" supusa cercetarii in cadrul proiectului "Zece pentru Romania". Dezbaterea a avut rol de preambul pentru emisiunea dedicata acestei categorii din seria "Zece pentru Romania", si care urmeaza a fi difuzata duminica, 3 decembrie, de la ora 15.20, la Realitatea TV, in direct. Lista personalitatilor nominalizate la categoria Tineri Politicieni, valabila pentru etapa finala a cercetarii nationale, este urmatoarea, in ordine alfabetica:
Anca Boagiu
Cristian Boureanu
Cozmin Gusa
Bogdan Olteanu
Victor Ponta
Daciana Sarbu
Lavinia Sandru
Codrut Seres
Elena Udrea
Mihai Razvan Ungureanu
Criteriile de performanta definite de popor, valabile pentru etapa finala, nationala, a cercetarii sunt urmatoarele:
1. Vrea sa schimbe ceva in tara 47%
2. Este ambitios 45%
3. Intelege nevoile tinerilor 27%
Scrisoare deschisa
Domnului Mihai Tatulici, realizatorul programului "Zece pentru Romania"
"Stimate domnule Tatulici,
Folosesc acest prilej pentru a va felicita, pe dumneavoastra personal, dar si postul Realitatea TV pe care-l reprezentati, pentru activitatea desfasurata in ultimul an, incluzand aici si emisiunile dedicate programului "Zece pentru Romania". M-am numarat printre laureatii editiei precedente, la categoria "Tineri politicieni", lucru pe care l-am apreciat mult si care a provocat satisfactie sustinatorilor mei politici. Din pacate, evolutia profesionala a institutelor de sondare a opiniei publice in ultimul an calendaristic, cu care dumneavoastra colaborati la aceasta editie, s-a depreciat atat de mult incat ma obliga, in calitatea mea de persoana publica, si consecvent propriilor afirmatii critice despre activitatea respectivelor institute pe care le-am facut in ultima perioada, sa ma retrag din masuratoarea pe care dumneavoastra ati comandat-o pentru acest an.
Convingerea mea este ca rezultatele prezentate public in ultimul an de catre aceste institute sunt un sir de manipulari grosolane, coordonate ocult de un centru de putere care are acest interes, iar gestul meu de a va solicita retragerea numelui Cozmin Gusa de pe listele de masurare reprezinta o forma simbolica de a protesta impotriva acestui gen de manipulari. Mentionez in mod special ca acest demers al meu nu are vreo legatura cu activitatea postului de televiziune Realitatea TV, pe care o apreciez ca fiind una pertinenta, activa si caracterizata de un inalt grad de profesionalism.
Va doresc realizari profesionale consistente si va asigur de participarea mea in editiile viitoare ale programului "10 pentru Romania", in masura in care institutele de sondaje cu care veti colabora vor dovedi, prin activitatile desfasurate in timpul anului, probitatea profesionala care le-ar putea recomanda drept parteneri intr-un proiect atat de serios!".
Cu stima,


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.