Alum Tulcea isi va opri temporar activitatea pentru realizarea unor investitii in retehnologizare in valoare de circa 50 milioane de dolari, in urma carora capacitatea de productie se va dubla, costurile de productie se vor diminua si se vor indeplin
Alum Tulcea isi va opri temporar activitatea pentru realizarea unor investitii in retehnologizare in valoare de circa 50 milioane de dolari, in urma carora capacitatea de productie se va dubla, costurile de productie se vor diminua si se vor indeplini normele europene de protectie a mediului, a anuntat Gheorghe Dobra, directorul general al Alro Slatina, actionarul majoritar al Alum Tulcea.
"Planul de retehnologizare presupune oprirea temporara a activitatii companiei, incepand probabil cu luna martie a anului viitor, pana cel tarziu in luna decembrie 2008. De asemenea, retehnologizarea presupune ajustarea numarului de salariati, de la 1.290 in prezent, la 400 in perioada de modernizare a companiei", a spus Dobra.
"In perioada in care Alum va fi inchisa, alumina pentru Alro va fi achizitionata de pe piata internationala, la preturi mai scazute.
Prognozele indica o scadere a preturilor in urmatorii doi ani si pentru asta vrem sa fim pregatiti pentru momentul cand preturile vor creste iar", a mai afirmat directorul Alro. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.