S-a tot spus ca echipele din marile campionate ale Europei sunt prea putin interesate de Cupa UEFA, acolo unde primele si incasarile sunt mult mai mici decat in Champions League, lucru care parea sa se mentina valabil inclusiv in cazul celor de la Ba
S-a tot spus ca echipele din marile campionate ale Europei sunt prea putin interesate de Cupa UEFA, acolo unde primele si incasarile sunt mult mai mici decat in Champions League, lucru care parea sa se mentina valabil inclusiv in cazul celor de la Bayer Leverkusen, in ciuda presiunii exercitate de presa germana, care le impunea acestora o victorie cu orice pret pentru a nu fi depasiti in coeficientul de tara de catre romani. Dupa prima jumatate de ora lucrurile cam asa pareau sa stea, germanii demonstrand o incrancenare pe care n-am prea observat-o sezonul trecut la disputele Rapidului cu Hertha ori Hamburg, deschizand scorul la jumatatea primei reprize printr-un gol izbutit de Barbarez in urma unei greseli de marcaj a lui Radu Stefan dublata de o iesire inoportuna a portarului Gaev. Descumpanire aproape generala de partea dinamovistilor, insa acestia reusesc sa egaleze la doar 15 minute dupa aceea, printr-un sut cu stangul al lui Niculescu, deviat in propria poarta de un fundas al adversarilor. Repriza secunda, indeosebi din cauza rezultatului inca inconcludent inregistrat in disputa de la Istanbul dintre Besiktas si FC Bruges, a fost una presarata de actiuni de o ineficacitate enervanta de ambele parti, singura circumvolutiune consemnabila in acest ragaz de timp, una aproape istorica pentru romani, petrecandu-se cu un sfert de ora inainte de final, cand Ionel Ganea a controlat si a protejat excelent o minge la marginea cercului careului de 16 metri, oferindu-i astfel lui Claudiu Niculescu posibilitatea unui sut deja caracteristic, ce avea sa se opreasca in plasa portii lui Butt. Pana la final a urmat o perioada fara nici un istoric, dar care avea sa ateste prezenta dinamovistilor in eliminatoriile de anul viitor din Cupa UEFA, eveniment care nici nu ne mai amintim de cand nu li s-a mai intamplat "cainilor".
DINAMO - BAYER LEVERKUSEN 2-1 (1-1)
CL. NICULESCU 37, 75 / BARBAREZ 22.
Stadion: Dinamo; spectatori: 10.000.
DINAMO: Gaev - Blay (81 Mihut), Moti, St Radu, Pulhac - A. Cristea, D. Serban (57 Ropotan), Margaritescu, C. Munteanu (65 I. Danciulescu) - I. Ganea, Cl. Niculescu. Antrenor: M. Rednic.
BAYER: Butt - Castro, Madouni, Juan, Babic (60 Stenman) - B. Schneider, Rolfes - Freier, Athirson - Barbarez, Voronin (46 Kiessling). Antrenor: M. Skibbe.
Cartonase galbene: D. Serban 18 / Babic 45.
Au arbitrat: Joao Ferreira - Jose Ramalho, Sergio Lacroix.
Clasament - Grupa B
1. Tottenham 3 3 0 3 6-1 9
2. Dinamo 3 2 1 0 5-3 7
3. Besiktas 3 1 0 2 3-5 4
4. Bruges 4 0 2 2 4-7 2
5. Leverkusen 3 0 1 2 2-4 1
In celalalt meci al grupei, Besiktas-Bruges
2-1, I. Hakim 32, Ricardinho 70p / Balaban 14p


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.