Ministerul Finantelor nu a gasit inca modalitatea prin care romanul care face tuica in propria batatura va plati accizele pe alcool. Astfel, normele de aplicare a Codului Fiscal pe aceasta problema nu au fost stabilite. "E o problema si pentru noi, p
Ministerul Finantelor nu a gasit inca modalitatea prin care romanul care face tuica in propria batatura va plati accizele pe alcool. Astfel, normele de aplicare a Codului Fiscal pe aceasta problema nu au fost stabilite. "E o problema si pentru noi, pentru ca in teorie toti producatorii de alcool trebuie sa se autorizeze ca antrepozit fiscal de la 1 ianuarie si sa declare pe propria raspundere cat vor produce", a declarat consilierul in MFP, Victoria Tomi, potrivit NewsIn.
De la 1 ianuarie 2007, orice persoana fizica sau juridica producatoare de alcool trebuie sa plateasca accize indiferent daca are scop comercial sau nu. Micile distilerii sau persoanele care produc bauturi spirtoase in gospodarii pentru autoconsum vor plati, de asemenea, o acciza redusa. In Romania sunt deja peste 120 de antrepozite fiscale, cu mult peste media din UE, la care se vor adauga si persoanele fizice care se vor autoriza dupa aderare, astfel rolul inspectorilor fiscali de a controla evaziunea va fi destul de greu. "Cred ca niciodata nu se vor gasi solutii pentru plata accizelor la toata productia de alcool din Romania", a aratat oficialul din Finante.
Potrivit Codului Fiscal modificat toate distileriile trebuie autorizate ca antrepozite fiscale, regim specific tuturor producatorilor de produse care sunt accizate (produse energetice, tutun, alcool) si pentru care fiscul vrea sa impuna un control strict. Acciza trebuie platita pentru orice produs care contine alcool etilic (inclusiv tuica sau palinca facute in casa). Singura exceptare obtinuta de Finante, in urma negocierilor cu UE, a fost plata redusa cu 50% a accizei pentru cel mult o mie de litri de alcool pur produs pentru autoconsum. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.