Miza de trei milioane de euro
"Din cauza unei contestatii, a fost suspendata procedura de adjudecare a licitatiei. Probabil luni, 4 decembrie, vom adjudeca licitatia. Vreau sa fac aici o mentiune extrem de importanta: dincolo de importan
Miza de trei milioane de euro
"Din cauza unei contestatii, a fost suspendata procedura de adjudecare a licitatiei. Probabil luni, 4 decembrie, vom adjudeca licitatia. Vreau sa fac aici o mentiune extrem de importanta: dincolo de importanta evenimentului, nu voi face nici un fel de abatere de la lege, pentru ca deja procedura a fost una foarte intarziata, am gasit prevederile legale pentru achizitia de servicii culturale, pentru a scurta termenele de licitatie, dar nu voi abdica de la indeplinirea tuturor termenelor prevazute de lege, chiar daca evenimentul este unul de interes national. Pentru ca cel care va da cu subsemnatul sunt eu, si nu altcineva, si nu as vrea sa am nici un fel de problema din acest punct de vedere", a precizat, in conferinta de presa de ieri, primarul general Adriean Videanu. Suma totala alocata din bugetul Capitalei si de la Guvern acestui eveniment se cifreaza la 3 milioane de euro, fara a include cheltuielile pentru iluminatul public ornamental de iarna.
Buvinieta, peste 2 ani
Totodata, buvinieta va fi introdusa ca taxa de acces in centrul Capitalei numai dupa ce vor fi construite cele 22 de parcari subterane si pasajul Basarab. "Eu am spus ca este o masura corecta, care isi dovedeste viabilitatea in foarte multe capitale europene, dar, la fel de adevarat, am spus ca este imoral daca am introduce acum aceasta taxa, pana nu epuizam toate alternativele de rezolvare a problemelor de trafic. Trebuie sa rezolvam infrastructura, trebuie sa inchidem inelul principal, sa cream locurile de parcare, sa rezolvam problema managementului (traficului rutier, n. red.). Probabil ca, in doi ani, dupa ce am epuizat toate aceste solutii, daca traficul se va mentine la nivelul actual, vom introduce si acea taxa", a mai anuntat Adriean Videanu. El a recunoscut ca municipalitatea va trebui, in plus, sa modernizeze calitatea serviciilor oferite de RATB.
Ridicarea masinilor, amanata
Primarul general a mai anuntat ca a retras de pe ordinea de zi a Consiliului General proiectul de hotarare privind ridicarea masinilor parcate neregulamentar, din cauza cuantumului mare al amenzii, fixata la 10 milioane de lei vechi. "Dincolo de justetea actului in sine, si cuantumul penalitatii trebuie sa tina cont si de posibilitatea de plata. Vreau sa corelez cuantumul contraventiei cu nivelul salariului mediu, astfel incat sa nu il arunce in disperare. Voi supune votului consilierilor un astfel de proiect de hotarare, cat mai curand cu putinta, iar Sectorul 3 va trebui sa-si adapteze Hotararea la exigentele Hotararii Consiliului General", a precizat Videanu.
Reamintim ca primarul Sectorului 3, Liviu Negoita, a promovat in Consiliul local o hotarare asemanatoare proiectului initial al municipalitatii, iar consilierii de sector au aprobat actul normativ in cursul saptamanii trecute, sanctiunile fiind cuprinse intre 2 si 4 milioane de lei vechi.
Proiecte pe video
Primarul general a tinut sa prezinte, ieri, si pe suport video, stadiul lucrarilor de investitii derulate de Primaria Capitalei. Anul acesta au fost reabilitate 10 strazi si alte 11 sunt in executie, sapte artere vor intra in pregatire pentru inceperea lucrarilor la primavara, opt lucrari de strapungeri, penetratii si supralargiri sunt in procedura de licitatie, iar pentru cinci pachete de strazi va fi reluata, in decembrie, procedura de licitatie. Executia parcajelor subterane a fost amanata pentru anul viitor, din cauza lipsei normelor de aplicare ale Legii privind achizitiile publice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.