Ministerul Sanatatii a incalcat legea. Desi normele privind concursul de ocupare a functiilor de manager prevad in Ordinul 1212/2006 la art. 30, pct. 1, finalizarea concursului si rezolvarea contestatiilor in 48 de ore, respectiv pana la 28 noiembrie

Ministerul Sanatatii a incalcat legea. Desi normele privind concursul de ocupare a functiilor de manager prevad in Ordinul 1212/2006 la art. 30, pct. 1, finalizarea concursului si rezolvarea contestatiilor in 48 de ore, respectiv pana la 28 noiembrie a.c., totusi, nici acum acestea nu au fost definitivate.

Ministerul Sanatatii Publice a anuntat ca ""procedura de validare a concursului pentru ocuparea functiilor de manager din spitalele publice se va definitiva la data de 15 decembrie 2006, motivand ca «nu a existat timpul necesar pentru rezolvarea celor 90 de contestatii depuse de candidati»"". In principal, contestatiile au vizat diferentele mari intre notele obtinute la oral si la scris la proiectul de management, principala proba a concursului.

INTERIMARI. In Bucuresti, concursul nu a rezolvat problema managerilor la spitalele Malaxa, Marie Curie, Domnita Balasa, Dermato-Venerice ""Scarlat Longin"", iar in tara, unele spitale judetene vor continua sa functioneze cu interimari. ""Pentru a valida concursul si pentru a inlatura orice suspiciune cu privire la corectitudinea acestuia, Comisia Centrala va analiza inca o data toate dosarele candidatilor"", a anuntat Nicolaescu. Este evident ca ministrul Nicolaescu adanceste criza prin care trec spitalele atat sub aspectul provizoratului la nivel de conducere, al datoriilor acumulate, cat si al startului in mult trambitata reforma sanitara.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.