Elena Udrea a primit, de fapt, aproape 2,5 miliarde de lei vechi de la RAAPPS, pe baza a 12 contracte incredintate direct.

Mugur Ciuvica a gasit doar o treime din banii pe care RAAPPS i-a platit Elenei Udrea pentru consultanta juridica
Elena Udrea a primit, de fapt, aproape 2,5 miliarde de lei vechi de la RAAPPS, pe baza a 12 contracte incredintate direct.

Mugur Ciuvica a gasit doar o treime din banii pe care RAAPPS i-a platit Elenei Udrea pentru consultanta juridica. Suma corecta este 2,35 miliarde de lei vechi, platiti intre decembrie 2003 si octombrie 2004. La nivelul lunii octombrie 2004, acesti bani insemnau aproape 75.000 de dolari.

Potrivit unui comunicat de presa al institutiei, in acest interval cabinetului de avocatura al fostului consilier prezidential i-au fost atribuite direct, fara licitatie, 12 contracte, cu o valoare individuala intre 10 si 400 de milioane de lei vechi.

In documentele regiei nu au fost identificate acte care sa expuna motivele oficiale pentru care conducerea RAAPPS din acea perioada a optat pentru incheierea contractelor cu Elena Udrea si nu pentru utilizarea juristilor angajati in cadrul institutiei. De asemenea, nu poate fi demonstrata existenta unor criterii explicite pe baza carora au fost stabilite onorariile, precizeaza directorul general al RAAPPS, Adrian Dumitru, citat de MEDIAFAX.

Din totalul de peste doua miliarde de lei, pina in prezent nu a fost restituit nici un ban, mai afirma conducerea RAAPPS. Mai mult, conform unor ziare centrale, Elena Udrea ar fi pierdut o parte dintre procesele pentru care a fost angajata, iar RAAPPS a fost obligata si la plata unor cheltuieli de judecata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.