Rapidistii au ajuns ieri cu peripetii la Atena, pentru ca doi dintre jucatorii sai au fost retinuti pe aeroportul din capitala Greciei. Viorel Moldovan a stat "doar" o ora si jumatate, pana i s-a verificat pasaportul sau cel nou, dar capitanul Vasile
Rapidistii au ajuns ieri cu peripetii la Atena, pentru ca doi dintre jucatorii sai au fost retinuti pe aeroportul din capitala Greciei. Viorel Moldovan a stat "doar" o ora si jumatate, pana i s-a verificat pasaportul sau cel nou, dar capitanul Vasile Maftei a fost nevoit sa petreaca trei ceasuri in compania autoritatilor de frontiera, pentru ca a fost confundat cu un infractor roman care raspunde exact la acelasi nume.
Primul a iesit din vama Viorel Moldovan, care mai avea inca chef de glume, desi era trezit de la cinci dimineata. "Nu s-a intamplat nimic. Vasile o sa intarzie mai mult. Sa speram ca o sa-i dea drumul", s-a amuzat veteranul Rapidului, care a fost nevoit sa ia un taxi, pentru ca echipa plecase deja spre hotel. George Ciamba, ambasadorul Romaniei la Atena, a explicat mai tarziu incidentul: "Am vorbit cu ministrul Ordinii Publice din Grecia. Este vorba de acelasi nume si aceeasi data a nasterii, iar persoana respectiva are interdictie in spatiul Schengen", a spus Ciamba. Oficialii rapidisti erau nervosi din cauza acestei situatii, chiar daca au fost sprijiniti la vama de Nicolae Anton, consulul Romaniei la Atena, apreciind ca ar putea fi vorba de ceva intentionat pus la cale de greci. "Se pare ca este o grava eroare a autoritatilor elene. Traim o umilinta pe care capitanul echipei Rapid nu merita sa o traiasca! Este vorba de o confuzie de nume, pentru o fapta facuta de un alt Vasile Maftei in Italia", a declarat Constantin Zotta chiar in timpul "detentiei".
"Am stat, ce sa fac? Cred ca la cat de simpatic sunt, nu au mai vrut sa-mi dea drumul. A fost o problema, bine ca s-a rezolvat", a comentat Maftei la finalul calvarului. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.