Dinamo - Bayer Leverkusen 2-1Ros-albii scriu istorie dupa 16 ani. Dinamovistii au avut puterea sa revina dupa 0-1 si, incurajati de un public superb, au reusit sa intoarca rezultatul si sa se califice, alaturi de Steaua, in primavara europeana. Ac

Dinamo - Bayer Leverkusen 2-1Ros-albii scriu istorie dupa 16 ani. Dinamovistii au avut puterea sa revina dupa 0-1 si, incurajati de un public superb, au reusit sa intoarca rezultatul si sa se califice, alaturi de Steaua, in primavara europeana.
Actualul lider din Liga 1 avea inaintea partidei de aseara un mare of: o calificare in primavara europeana. Ultima performanta de acest gen s-a intamplat in sezonul 1999-1990, cu Mircea Lucescu pe banca si Mircea Rednic in teren, Dinamo fiind eliminata in semifinalele Cupei Cupelor de Anderlecht Bruxelles.
ALB SI NEGRU. ""Cainii"" au inceput curajos, au dominat mijlocul terenului printr-un presing necrutator, insa fazele la poarta lui Butt nu s-au dovedit periculoase. ""Trebuie sa fim destepti pentru a ne califica"", spunea antrenorul Mircea Rednic. Iar elevii sai nu l-au dezamagit pana in minutul 20, atunci cand bosniacul Barbarez a profitat de apatia fundasilor centrali si de indecizia lui Gaev. A urmat o cadere dinamovista, de care insa nemtii nu au profitat, desi Voronin s-a desprins de cateva ori din marcaj. A venit insa golul egalizator realizat de Claudiu Niculescu, unul al eliberarii psihice, iar Dinamo a revenit la conducerea partidei. Putea sa preia conducerea in minutul de prelungire, dupa o aglomerare in careu, insa Ganea, Niculescu si Blay nu au gasit sutul decisiv.
OFENSIVA. Scenariul s-a repetat si la reluare, cu Dinamo in presing si ofensiva. Surprinzator insa, nemtii s-au retras in propria jumatate, lasand de inteles ca s-ar multumi si cu un rezultat de egalitate. Ros-albii au incercat sa dea lovitura, iar Ionel Ganea a avut un moment de geniu, s-a distrat cu apararea lui Bayer, si i-a pasat aceluiasi Niculescu pentru 2-1 si pentru o calificare in primavara, asteptata de 16 ani. In celalalt meci al Grupei B, Besiktas - FC Bruges 2-1. Clasament: 1. Tottenham 9p, 2. Dinamo 7p, 3. Besiktas 3p, 4. FC Bruges 2p, 5. Bayer Leverkusen 1p. Ultima etapa, 14 decembrie: Tottenham - Dinamo, Leverkusen - Besiktas. FC Bruges, sta.

FERICIRE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.