De-a lungul vietii o femeie trece prin multe si cel mai adesea aceste evenimente ii pot supune corpul la diverse durere. Pubertatea, regimurile repetate si graviditatea sunt tot atatea perioade dificile pentru epiderma. Aceasta sensibilitate se poate
De-a lungul vietii o femeie trece prin multe si cel mai adesea aceste evenimente ii pot supune corpul la diverse durere. Pubertatea, regimurile repetate si graviditatea sunt tot atatea perioade dificile pentru epiderma. Aceasta sensibilitate se poate manifesta prin aparitia d e dungulite rosii, apoi albe, denumite in mod obisnuit vergeturi. Vergeturile sunt o leziune a pielii care rezulta din ruptura fibrelor elastice ale epidermei sub efectul unei intinderi prea puternice a pielii sau al unei modificari hormonale. Ele apar in principal pe burta, sani, solduri, coapse si fese. Adesea multiple, vergeturile se grupeaza in fascicole de linii paralele, adoptand o dispozitie frecvent simetrica. La inceput, ele sunt usor in relief si de culoare rosie, chiar violacee, dai, in timp, ele capata un aspect atrofic. Din pacate acestea nu pot fi prevenite, unele persoane fiind chiar predispuse la vergeturi. Desi cremele cosmetice numite preventive nu si-au dovedit niciodata eficacitatea, putem totusi sa prevenim aparitia lor hranind constant pielea cu ajutorul masajelor si al aplicarilor de creme. Hidratata si relaxata, pielea devine mai supla si se destinde. Mai putin intinsa, pielea nu mai risca sa se "fisureze". Pentru a estompa vergeturile, cat de cat, sunt eficiente tratamentele medicamentoase cu vitamina C acida utilizate in ingrijirea acneei. Si totusi, nu uitati de sfatul medicului dermatolog. Microdermabraziunea cu cristale de aluminiu este si ea o tehnica care le atenueaza si poate ca in anumite cazuri sa le faca sa dispara complet.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.